zondag, 13 november 2011

Uit de eerste brief van Paulus aan de Tessalonicenzen
5, 4-7


U, broeders en zusters, u leeft niet in de duisternis, zodat de dag van de Heer u zou kunnen overvallen als een dief, want u bent allen kinderen van het licht en van de dag. Wij behoren niet toe aan de nacht en de duisternis, dus laten we niet slapen, zoals anderen, maar waken en op onze hoede zijn.

4 opmerkingen:

  1. Wij zijn allen kinderen van het licht.
    Wijn allen kinderen van de Liefde !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allereerst, ik heb gisteren na mijn bijdrage, waar veel reacties op gekomen zijn, nergens meer op gereageerd, maar dat kwam omdat ik afwezig was, ik kom pas net weer binnen na een familiebezoek. Ik heb net alles gelezen en ik dank jullie voor wat jullie neerzetten, ik ga ermee aan de slag door er over na te denken.

    Wat betreft vandaag, als ik me weer eens misdraag, of als ik weer eens opstandig ben, dan voel ik me geen kind van het Licht, al beschrijft de Bijbel dat wel zo. Het staat er als een feit dat wij (ik) al een kind (kinderen) van het Licht zouden zijn, terwijl ik zelf denk dat wij er naar streven, dat geldt zeer zeker voor mij. En dat is toch net iets anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met dank voor jullie gebed voor mijn schoonzus die momenteel in kunstmatige coma ligt, kleintje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Isa, Het heeft voor mij een zeer lange weg geweest die eigenlijk ook nooit ophoudt om Psalmen te lezen. Je kan een Psalm lezen in een wenk, maar je kan ook een Psalm lezen over een hele dag...
    Lees een Psalm 1; Psalm 2 is ook een goeie net als alle andere. Zo kan je jezelf voorbereiden om volgend jaar misschien eens Psalm 23 te bidden.
    Ik wens jou heel veel moed toe en heel veel rust in je denken.
    Johan

    BeantwoordenVerwijderen