zaterdag, 12 november 2011

Uit het evangelie volgens Matteüs
7, 7-8


Jezus zei :
'Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan.'

9 opmerkingen:

  1. Ieder die vraagt ontvangt? Het komt geregeld voor dat gebeden niet worden verhoord. Als ik bedenk dat er voor een goede vriendin van mij is gesmeekt dat haar man mocht blijven leven en zou genezen van kanker en dat diezelfde lieve man, een oprecht christen, toch is overleden, dan kan ik de tekst dat ieder die vraagt zal ontvangen heel moeilijk voor waarheid aannemen. Daar heb ik ook voor gebeden, om gevraagd dus.

    Ik realiseer me goed dat ik te vaak geneigd ben om Bijbelwoorden letterlijk te nemen, maar ik het grote verdriet van mijn vriendin zie, dan krimpt mijn hart samen en dan vind ik het zo moeilijk als ik zo'n tekst zie opdoemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vriendin van ons heeft haar man op enkele maanden tijd(beenderkanker)moeten afstaan,we hadden heel onze hoop op het vurig gebed gezet-pas toen mijn vriendin kon blijven stilstaan bij de bede"Vader Uw wil geschiedde"---kon zij niets anders meer bidden---en kwam de overgave aan de wil van God---haar man is vredig en zonder pijn gestorven en zij heeft een ongelovelijke kracht ontvangen die 4 jaar later nog even groot is-
    Mischien gaf God haar deze dingen-door het gebed-
    Ze zegt ;'God heeft me verhoord,mijn man heeft niet geleden,en de heilige Geest heeft ons getroost !!!
    Onze vriend is wellicht een lange zware lijdensweg bespaard?
    Wij kennen Gods wegen niet en Zijn gedachten die veel Wijzer zijn dan de onze.m

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heeft het zin te bidden voor een genezing?Het is voor mij normaal dat ik bid voor mensen vanwie ik zoveel houd.Ik probeer te geloven dat we verhoord worden, niet altijd op de manier die wij zouden willen. Ik vraag ook altijd om sterkte en kracht voor de zieke en de familie.Maar deze tekst is ook voor mij moeilijk te begrijpen!Een priester zegde me eens: ik bid nooit om genezing!Bidden wij verkeerd als we genezing vragen?Vele mensen hebben het moeilijk als ze deze tekst horen en het is toch een blijde boodschap.Moeilijk te begrijpen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "Maar als de Mensenzoon komt, zal Hij dan geloof vinden op aarde ?" Geloof - GELOVEN. GeLOVEn betekent voor mij "alles" wat mij overkomt dankbaar & liefdvol ontvangen. Ik "leer" elke dag opnieuw méér te vertrouwen op God. Hij - NIET ik - weet wat Goed, Rechtvaardig, . . . is voor mij EN de anderen. Hij is mijn Wijze Leider, mijn Rechtvaardige Rechter.
    Na elke pijn, elk verdriet, "elke duisternis" gaat er dan wéér een "nieuw lichtje" branden. Zo ervaar ik God. Ik vertrouw erop dat als ik iets NIET krijg wat ik vraag, dat Hij weet wat het Beste is voor mij EN de anderen, voor ierders Heilsplan, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vrijblijvende uitnodiging
    Kijk eens op watch-v=W5mbldTkruM&feature=share hoe Nick Vujicic GOD in zijn leven ervaart, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jezus zei :
    "Vraag en er zal je gegeven worden,"
    Er staat NIET "Vraag en er zal je gegeven worden WAT JIJ VRAAGT"
    "zoek" het Goede / de Levensles in wat je van God krijgt. Is het niet Gods bedoeling dat we Hem elke dag opnieuw OPzoeken / BEzoeken ? Beter leren luisteren naar wat Hij van ons verlangt ? Staat er niet ergens iets van "wie oren heeft, hij luistere" ???
    "en je zult vinden," Is het niet Gods bedoeling dat we elke dag iets NIEUWS ontdekken ? Dat we tot INkeer komen (in onszelf) en ons BEkeren (ons méér naar Hem toekeren) ?
    "klop en er zal voor je worden opengedaan." Misschien (???) wordt er bedoeld dat wij NIET moeten opgeven met kloppen, dat we elke dag opnieuw mogen blijven "proberen".
    Als ik het zo zie, begrijp ik ook beter "Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan." Misschien (???) kunnen we zo een klein beetje wijzer worden, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk dat wij al te dikwijls bidden met dezelfde verwachting dan dat we twee euro in een coco-cola-automaat steken. We verwachten onmiddellijk resultaat, en dan nog liefst op zo'n wijze zoals wij het zelf willen.

    Daarbij komt ook dat het leven zelf zo z'n wetmatigheden kent. Wanneer een grootmoeder een kaars gaat branden opdat haar kleindochter een goed schoolrapport zou hebben, moet die kleindochter nog wel studeren.
    Er zijn oorzaken en gevolgen en ik denk dat we niet zomaar alles op God kunnen betrekken.

    Anderzijds geloof ik heel sterk dat wij alles in Gods handen mogen leggen, mé de vraag of Hij alles waarvoor we bidden mag bevruchten met zijn genade, opdat alles wat we doen en te dragen hebben mag geschieden in zijn vrede.

    En ja, ik denk dat we heel zeker ook mogen bidden om lichamelijke genezing. Het evangelie zelf staat vol van genezingsverhalen. Toch meen ik dat we ons niet mogen focussen op het genezingsresultaat, maar wel op God die zich openbaart doorheen de genezing.
    Genezingen zijn geschenken uit de hemel, maar waar het opaan komt is dat we God beminnen en zijn liefde beleven. En daarin moeten de meeste van ons genezen. Of genezing ontvangen...

    Van harte, kris

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bidden om genezing om heling betekent niet enkel en alleen het nastreven van fysiche genezing. Immers door ziekte, door kwetsbaarheid, door de vaststelling en ervaring dat we toch niet zo onkwetsbaar zijn als we denken zijn we ook geestelijk niet meer "heel". Je kunt met andere woorden geheeld zijn zonder daarom fysisch genezen te zijn...zelfs de dood vermag hieraan niets te veranderen...dit is pas echt "helend" geloof

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kris, je hebt dit mooi en zeer goed verwoordt. Het is natuurlijk veel meer dan dat alleen. Als ik zo'n tekst uit het evangelie zie staan ben ik geneigd om hier enkele bladzijden neer te schrijven. Helaas ontbreekt het hier aan plaats en ... open communicatie.
    Tip: de mensen zijn teveel bezig met met hun euro-centen en niet zoveel met God. Lees de Bijbel, vooral de psalmen.
    groeten, Johan

    BeantwoordenVerwijderen