woensdag, 16 november 2011

Uit de eerste brief van Petrus
4, 10


Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt.

6 opmerkingen:

  1. Men kan het hier over praktische gave en praktische talenten hebben, maar ook over de gave van de Heilige Geest. Beide is mogelijk volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat moeten wij leren? Zachtaardig en nederig zijn (Mt 11,29). Als je zachtmoedig en nederig bent, leer je bidden. Als je leert bidden, hoor je bij Jezus. Als je bij Jezus hoort, leer je geloven. Als je gelooft, leer je liefhebben, en als je leert liefhebben, leer je dienen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We worden dus uitgenodigd om een zachte bries te zijn voor onze medemensen(en voor onszelf)geen harde wind die schade aanbrengt-geen storm die verwoest-en nederig dwz God boven alles-dan leren we echt bidden-dan horen we bij Jezus-en dan léren we geloven-echt geloven-dan leren we liefhebben-echt liefhebben-en zijn we klaar om in liefde te dienen !!!God dienen -onszelf én onze naaste.Mooie les !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heilige Téresia van Lisieux zei:'Alles wat ik doe ,zelfs al raap ik een kopspeld van de grond,doe ik uit liefde voor Jezus':dat is Jezus Liefde om zetten in daden !!!m

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
    8, 5-6
    Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden
    is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil. Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede.
    Uit het boek Wijsheid 3, 15a
    Goede inspanning brengt volmaakte vruchten voort.
    Uit de brief van Paulus aan de Galaten
    5, 22, 23b
    De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie teksten van de anonieme schrijver van 14.23 u. Verhelderend.

    BeantwoordenVerwijderen