dinsdag, 1 november 2011

Uit het evangelie volgens Matte�s
5, 9


Jezus sprak :

'Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden.'

4 opmerkingen:

  1. Dit spreekt voor zichzelf. En toch ook weer niet, want wij zijn maar al te vaak geneigd ons druk te maken (ruzie te maken) over futiliteiten. En om vrede te houden in je eigen omgeving is net zo belangrijk als het vermijden van oorlog in het groot.

    Maar zou vrede in je hart ook niet leiden tot het stichten van vrede in je omgeving? Als je innerlijk geen rust hebt, houdt dat de vrede in je hart en vrede tegenover je naaste tegen. Als we bedenken dat je gelukkig bent of wordt als je vrede sticht, dan is dat het streven meer dan waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jezus noemde een reden voor geluk toen hij zei: „Gelukkig zijn de vredelievenden, want zij zullen ’zonen van God’ worden genoemd” (Matth. 5:9). Als we vredestichters zijn, zullen we niet meedoen aan wat maar ook dat ’hen die vertrouwelijk met elkaar omgaan, zou kunnen scheiden’, zoals lasterpraat, en zullen we dat soort dingen ook niet vergoelijken (Spr. 16:28). Door woord en daad zullen we naar vrede streven met mensen binnen en buiten de christelijke omgang (Hebr. 12:14). We zullen vooral ons uiterste best doen om in vrede met God bevonden te worden. — Lees 1 Petrus 3:10-12.
    Om een nauwe band te hebben met „de God van vrede”, moeten we zijn eigenschappen, waaronder vredelievendheid, navolgen (Fil. 4:9). Als we ons door „de wijsheid van boven” laten leiden, zullen we anderen op een vredelievende manier behandelen (Jak. 3:17). We zullen gelukkige vredestichters zijn.
    Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo verRIJKend, Johan, DANK JE WEL, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En als wij het voorbeeld geven, volgen, al is het misschien niet onmiddellijk, uiteindelijk ook anderen het voorbeeld van vrede stichten. En als die vruchten niet direct te zien zijn, geef dan niet op, maar "Houd zo mogelijk, voor het zover van U afhangt, vrede met alle mensen." Dus ook met mensen die je verguizen. Hoe moeilijk dat ook is.

    BeantwoordenVerwijderen