zondag, 7 april 2013

Uit het evangelie volgens Johannes
20, 19b-21


Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’
Na deze woorden toonde Hij hun zijn handen en zijn zijde.
De leerlingen waren blij omdat ze de Heer zagen.
Nog eens zei Jezus: ‘Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij
heeft uitgezonden, zo zend Ik jullie uit.’

3 opmerkingen:

  1. De leerlingen waren bang : hun geliefde Meester was vermoord, Jeruzalem had Hem verslonden met huid en haar, en nu zaten ze hier, in het hol van de leeuw...
    Als Jezus dan verschijnt, zegt Hij niet veel, maar wat Hij zegt gaat recht naar hun bange harten : VREDE wens ik jullie !
    Hoe kwamen die woorden binnen ?
    Het was zoals die keer toen het stormde op het meer : De vissers waren doodsbang : Heer HELP want wij vergaan ! En Jezus sprak tot de wind en de wind ging liggen ! En de golven bedaarden en alles werd stil. VREDE breng ik jullie !
    Toen die woorden binnengekomen waren, toonde Jezus zijn lichaam : IK BEN HET. IK ben hier bij jullie. En hun bangheid veranderde nu in blijheid : onze geliefde Meester - die ze gekruisigd hebben - is hier en leeft ! Hij is het ECHT.
    En toen dat besef helemaal bij hen was doorgedrongen, toen ze zich weer verenigd voelden en vol hoop en hun moed weer oplaaide en toen bij hen de vraag opkwam : wat gaan we doen ? Zei Jezus : Ik zend jullie ! Ontvang de heilige Geest ! Voortaan hebben jullie de kracht die ik had : het vermogen om mensen met God te verzoenen !
    Voortaan zullen jullie VREDE kunnen geven aan bange mensen, aan zieke mensen en aan zondaars.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die "Vrede" van de Heer...komt niet zonder pijn nog lijden!Jezus volgen ,de weg naar Zijn Vader toe gaat dikwijls gepaard met lijden ,zowel lichamelijk als "zielepijn"!De weg van het kruis,maar indien we die weg volgen samen met Jezus die "De Weg" is naar de Vader dan komt die "VREDE"!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad op een bepaald moment vrede hebben/voelen in een situatie

      Verwijderen