donderdag, 25 april 2013

Uit het evangelie volgens Matteus
10, 7


Jezus zei :

Ga op weg en verkondig:
“Het koninkrijk van de hemel is nabij.”

5 opmerkingen:

  1. Ja...op weg gaan,wààr we ons ook bevinden, op stap ,aan de hand van de Heer Jezus die "DE WEG" is!Dan zullen we wéten wat "wààr" is, hoe wij moeten handelen en zijn ,om écht te leven en zo anderen doen opstaan en ...blij en dankbaar leven dag in dag uit!Dank U Heer om ons daarbij te helpen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het Dagelijks Bijbelcitaat helpt ons om Jezus elke dag beter te leren kennen,en zo in praktijk te brengen wat voor ons haalbaar is met onze hand in Zijn Hand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een mooie link heb je hier gemaakt, beste anoniem.
      Dank je wel, want ik twijfel soms best wel doordat ik steeds in fouten herval.
      Het bijbelcitaat en de reacties bevestigen mij ook regelmatig dat ik mag blijven leren om hand in hand te lopen met Hem.

      Verwijderen
    2. Het komt er inderdaad op aan die Hand nooit los te laten.
      MM

      Verwijderen
  3. De foto : een kapelleke tussen de akkers. Geen schone foto. Maar symbolisch : mensen hebben dit gebouwd, als een kleine pijl die naar de hemel wijst. Temidden van ons zwoegen en ploegen, van de modder, de zware aarde die vrucht zal dragen. Dat doet ze al vele duizenden jaren, al lang voor Christus kwam, en dat doet ze uit zichzelf, met drift en strijd, met geboorte en dood, met aantrekking en angst, met roven en verslinden - elk schepsel op zijn plaats in de voedselketen...
    En temidden van die levende en strijdende aarde, waar gekweekt wordt én geslacht, hebben mensen een kapelleke gebouwd, als een opening naar een nieuwe aarde, als een herinnering aan de verlosser, als verkondiging van (en ook als een oproep tot zwoegen voor ?) de vrede van Gods rijk

    BeantwoordenVerwijderen