vrijdag, 19 april 2013

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
14, 17


Het koninkrijk van God is geen zaak van eten en drinken,
maar van gerechtigheid, vrede en vreugde door de heilige Geest.

4 opmerkingen:

  1. Als we de H.Hostie ontvangen...héél bewust dat Christus in ons komt,... dàn kan Zijn Geest ons Zijn Gerechtigheid,Zijn Vrede en Zijn Vreugde schenken!Leren we voortaan als we "communiceren" dààraan intensief aan te denken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Hemelvaart van Jezus betekent niet dat Hij afwezig is. Wel dat Hij op een nieuwe wijze leeft in ons midden, dicht bij elk van ons.
    En heel persoonlijk intiem in de heilige Communie !!!
    Hij wil ons ook nu in onze tijd;zuiveren ,helen ,genezen aan al waaraan we ziek zijn !!!
    Heer ,dank U voor Uw blijvende aanwezigheid,in ons midden,en in ons hart,geef ons wijsheid en inzicht om Uw gedachte ,tot de onze te maken,en meerwerken aan Uw plan met ons leven en met de wereld.Uw wil ---niet de mijne.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een vreugde bij het openen van de 'leestip' van vandaag.
      Onze glimlachende Paus die voor ons duimde alsof hij zeggen wou aan Kris, aan ons, " Goed zo, jullie zijn samen goed op weg"
      "JEZUS LEEFT"

      Verwijderen
  3. Wat bedoelt Paulus met deze uitspraak : zo zwart - wit ?

    Jezus riep op : "bekeer u want het koninkrijk van God is nabij"
    Als wij alleen maar denken aan eten en drinken, als wij alleen maar aandacht schenken aan onze materiële noden en onze lijfelijke behoeften, dan zijn we er nog niet. "niet van brood alleen leeft de mens..." Ook gerechtigheid en vrede zijn broodnodig.

    Paulus wist heel zeker dat mensen vreugdevol kunnen worden door te eten en te drinken. Maar wij zijn geroepen tot de vreugde door de heilige Geest !
    Die vreugde komt niet in ons langs onze mond en onze maag. Niet door koffie, niet door chocolade, niet door ons lievelingsgerecht en een glas heerlijke wijn... Het is een vreugde die komt - ach hoezeer hoop ik dat ze komt ! - met Pinksteren.

    Laat ons bidden, broeders en zusters, dat onze hersenen verstillen, dat er een ruimte zou komen in ons hoofd, waar de H Geest kan indalen, om ons te bezielen tot het kindsschap in Gods rijk !

    BeantwoordenVerwijderen