zaterdag, 6 april 2013

Uit de brief van Paulus aan de Kolossenzen
2, 6a + 7a


Volg de weg van Christus Jezus.
Blijf in Hem geworteld en gegrondvest
.

5 opmerkingen:

  1. Woont Jezus in ons hart ? Wonen wij in Jezus' hart ?
    Ontvangen wij Jezus diep in ons ? Of neemt Hij ons op in Hem ?
    Het zijn verschillende beelden om de verbondenheid uit te drukken, die we (soms) kunnen ervaren wanneer we het brood eten, of het evangelie beluisteren, of bidden of wandelen in de natuur of naar de sterren kijken boven de zee... (allemaal momenten van sereniteit en Contemplatie)

    Paulus lijkt me meer een man van de Actie !
    Ook voor hem is die verbondenheid de basis, de grond van zijn bestaan als nieuwe mens. Maar hij vindt en behoudt die verbondenheid juist in zijn actief leven, door op weg te zijn, door Jezus'weg te volgen, door de wil te doen van de Vader.

    Welke weg ga ik vandaag weer (ver)volgen ?
    Is het de weg die Jezus wil dat ik ga ?
    Of is het de weg die IK wil gaan ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank voor deze zinvolle tekst, het stimuleert ons om verder op weg te gaan,deze die God voor ons uitgestippeld heeft, en wij als gelovige, de kracht,
      de sterkte, mogen ervaren om hem te kunnen gaan,
      met al zijn goede en kwade dagen......
      laat mijn vertrouwen nooit verloren gaan.........

      Verwijderen
  2. Laat mij geworteld en gegrondvest zijn in Hem...........

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jezus,
    Als gij de wijnstok zijt, en wij als ranken in u onze voeding ontvangen, dan kan ons leven vruchtbaar zijn, dan kunnen wij druiven dragen, sappig en zoet
    Maar als wij van u afgesneden leven, als we kiezen voor de bekoring van een andere weg, een gemakkelijkere weg, bergaf... Welke vruchten dragen we dan ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is dan die weg van Christus Jezus ?
    Hij trok rond met een boodschap. Hij nam het woord in de kerken (synagogen), maar even goed op straat, of aan de rand van het meer. Hij riep mensen op om anders te gaan leven. Hij richtte zich tot iedereen. Hij sprak over Onze Vader, over goed zijn en vergeven en delen, en Hij hielp mensen om terug te geloven, om op te staan, om te genezen,... En als Hij ergens succes had, dan vertrok Hij naar een volgende stad, want Hij wou zijn geloof verspreiden, en daarom begon Hij ook extra lessen te geven aan andere jonge mannen, en die stuurde Hij dan ook op weg !
    Dat was de weg van Jezus. En dat is ook wat Paulus gedaan heeft
    En nu... Is't aan ons ?

    BeantwoordenVerwijderen