dinsdag, 23 april 2013

Uit het boek der psalmen
103, 20b


Gehoorzaam aan het woord dat de Heer spreekt.

5 opmerkingen:

  1. voor mij klinkt dit citaat als een uitnodiging om het in de eerste plaats heel stil te maken en te luisteren : hoor ik het woord dat de Heer spreekt ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een zegen om onder Gods woord te mogen staan in het leven van elke dag. Zijn woord geeft richting aan het leven, biedt troost en kracht in moeilijke ogenblikken, maar geeft ook vrede en vreugde in het hart. Gods woord is eeuwig actueel. Het is als een dak boven mijn hoofd. MM

      Verwijderen
    2. In beide reacties kan ik me helemaal vinden en hoef ik niet te herhalen. Dank jullie.

      Verwijderen
  2. Jezus zegt:' Mijn schapen....'
    Hij kent ons bij naam, hij is voor ons degene die met ons opweg gaat en ons nooit in de steek laat. Blijven we luisteren naar Zijn stem, Hij roept mij maar ook jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gehoorzaamheid vindt zijn oorsprong in het latijnse woord 'audire' of horen =>een overtreffende trap betekent ob-audire of gehoorzamen; en betekent geenszins lijdzaam onnadenkend volgen...integendeel hier is volgen een vrije bewuste keuze, een gelovige keuze.
    Het tegenovergestelde van horen wordt vertaald als 'surdus', potdoof zijn betekent 'absurdus'(!)...hoe rijk kan taal en "Geloven" niet zijn!

    BeantwoordenVerwijderen