zaterdag, 29 oktober 2011

Uit het boek der psalmen
5, 4


In de morgen, Heer, hoort U mijn stem, in de morgen wend ik mij tot U en wacht
.

5 opmerkingen:

  1. Dit is herkenbaar, als ik wakker word richt ik me meestal ook direct tot God, de vroege morgen is daar een hele mooie tijd voor. Het Bijbelcitaat is al jaren een stimulans voor mij om dit vol te houden. Ik ben dankbaar voor elke nieuwe dag. Dat is wat ik de Heer elke ochtend weer wil laten weten door te beginnen met het citaat en alles wat daarbij hoort te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de morgen geeft God Zijn rijkste zegen---

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stil worden is voor mij een actieve bezigheid die broodnodige verbondenheid met God en de wereld brengt, ook en zeker zinvol als dat voorafgaat aan een drukke dagtaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor ik ga slapen, dank ik U "Vader" voor de voorbije dag en vraag U mij 's nachts te geven wat ik nodig heb voor de volgende dag. Ik kan dan ook niet anders dan U 's morgens te danken voor wat ik 's nachts van U mocht ontvangen. U behoedt mij voor onrecht en zorgt er immers voor dat ik de weg ga die U mij wijst. U bent het Licht dat mij 's morgens begroet. DANK U WEL, Vader, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ik mooi vind aan dit citaat zijn de laatste twee woorden 'en wacht'.
    Dit 'en wacht' drukt voor mij een diepe gebedshouding uit die naar mijn mening van fundamenteel belang is om 'arm van geest' te kunnen worden.
    In het stille volgehouden dagelijks gebed waarbij het 'wachten' centraal staat, zullen wij immers leeg worden van onszelf opdat de Heer ons kan vullen met zichzelf.

    BeantwoordenVerwijderen