vrijdag, 21 oktober 2011

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
14, 16-17


Breng het goede dat God u schenkt geen schade toe, want het koninkrijk van God is geen zaak van eten en drinken, maar van gerechtigheid, vrede en vreugde door de heilige Geest.

7 opmerkingen:

  1. Breng het goede dat God u schenkt geen schade toe, dat is een uitspraak die ik niet zo goed begrijp, tenzij het betekent dat je niet moet zondigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem.
    In het begin van de Bijbel staat er dat God de mens heeft geschapen naar zijn Beeld en gelijkenis. Dus in wezen zijn wij geroepen om Gods liefde te belichamen. Die belichaming is wel degelijk mogelijk omdat we naar zijn beeld geschapen zijn. We dragen dus een hemels 'goed' in ons. De uitspraak van Paulus zegt dat we aan dat goede geen schade mogen toebrengen. Wie dat echter wel doet schaadt het beeld van God en schaadt de liefde, en schaadt dus zichzelf, wat jammer is.
    Maar ook doorheen ons leven, doorheen de dag, legt God veel goeds in ons: de mogelijkhied om lief te hebben, te vergeven, barmhartig te zijn, enz... allemaal gaven die we mogen lenen van Hem. Ook deze gaven mogen we geen schade toebrengen, want ze zijn ons juist gegeven om mens te zijn zoals God het met ons voorheeft.
    Bemin God bovenal, je naaste als jezelf... Jezelf beminnen is juist de gaven beminnen die God in je heeft gelegd, en daaraan gehoor geven.
    Zo dacht ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel Kris, nu snap ik het beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De heilige Geest... kon ik Hem maar meer ontvangen in mijn leven. Ik vind dat zo moeilijk. Kan iemand mij raad geven?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste anoniem van iets voor 1 uur,
    het is een grote vraag die je stelt waar heel zeker velen van ons mee zitten.
    Weet dat wanneer iemand verlangt naar de heilige Geest, dat dit op zich al een aanwezig zijn is van de heilige Geest. Want wie verlangt draagt reeds de Geest van God in zich. Hij is het immers die ons doet verlangen, die ons zal doen bidden, ons 'in' de Heer zal brengen.
    Kunst is nu om heel rustig in ons diepste verlangen thuis te komen, om als het ware doordrongen te geraken met de warmte van Gods Geest. Deze warmte, dat innerlijk vuur, zal ons hart openen voor Jezus die op ons wacht om gemeenschap met ons te houden.
    Het stille volgehouden dagdagelijks gebed is een weg om thuis te komen in die zachte warmte van de heilige Geest.
    Gewoon stil zijn, misschien geknield, ons hart en ons denken leeg maken voor Hem.
    Laten we voor elkaar bidden opdat God ons allen mag bezielen met zijn Geest.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank U wel, God, voor uw zoon Jezus, uw mensgeworden Woord. Hij leefde naar de Geest en niet naar de letter van uw Woord.
    Dank U wel, Jezus voor uw voorbeeld en om ons na uw vertrek hier op aarde uw Geest na te laten. Een mooi cadeau dat ik te vaak vergeet.
    Zonder Jullie stel ik, klein menske met mijn TE groot ego, niet veel voor en kies ik te weinig voor mij EN de andere.
    Vergeef me aub telkens ik mijn cadeau vergeet. BeGeester mij aub nog méér. Met dank & liefs, kleintje

    PS Dank Jullie wel voor jullie geduld met mij en voor jullie barmhartigheid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. bedankt kris van 14.26 voor die ontzettend mooie woorden.

    BeantwoordenVerwijderen