dinsdag, 25 oktober 2011

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
8, 38-39


Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die Hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

3 opmerkingen:

  1. Ik wou dat ik die tekst met zoveel zekerheid kon uitspreken. Hoewel ik dezelfde overtuiging heb staat mij soms zoveel in de weg dat mij toch wel eens afhoudt van de Heer. Op zulke momenten mis ik de overtuiging dat NIETS mij kan scheiden van Hem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik de wereld inkijk word ik soms neerslachtig. Als ik naar mijn eigen kleinheid kijk heb ik de neiging om m'n hoofd helemaal naar mijn borst te buigen.
    Maar soms, als ik dan bid, en ik word me bewust van de schoonheid van God, de omvang van zijn liede, de warmte van zijn barmhartigheid,... dan kan ik mijn hoofd en hart weer oprichten, dan vervult m'n hart zich met diepe vreugde... Ja, het is waar: niets kan me scheiden van de liefde van Christus. Niets !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. God is het toppunt van Liefde . . . Hij geeft. Wij ontvangen en mogen delen met elkaar. Oh God, zo mooi, DANK U WEL !!! Vergeef me dat ik dit niet altijd en overal bewust beleef, kleintje.

    BeantwoordenVerwijderen