woensdag, 26 oktober 2011

Uit het evangelie volgens Johannes
6, 27


Jezus zei :

'U moet geen moeite doen voor voedsel dat vergaat, maar voor voedsel dat niet vergaat en eeuwig leven geeft; de Mensenzoon zal het u geven, want de Vader, God zelf, heeft Hem die volmacht gegeven.'

8 opmerkingen:

  1. Dit is een tekst waar ik weinig mee kan. Ik kan me wel voorstellen dat het voedsel dat niet vergaat het Woord van God is, maar wij kunnen toch ook niet zonder aards voedsel zou ik zeggen. Dat aardse voedsel vergaat maar als wij er geen moeite voor moeten doen, dus dat niet eten, sterven wij ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eens te meer lijkt het bijbelcitaat van vandaag mij een typisch voorbeeld van de 'bijbelse' manier van spreken. Het is zeker zo dat wij ook moeten werken voor 'het voedsel dat vergaat', ons dagelijks brood. Maar Jezus en de evangelist Johannes willen beklemtonen dat wij niet 'bezeten' mogen zijn door deze aardse zorgen en beslommeringen ... zoals helaas zo vaak gebeurt in onze materialistische en individualistische tijd en wereld. Moge het ons gegeven zijn om de aandacht voor het 'volle Leven' en de 'volkomen vreugde' niet uit het oog te verliezen, als gevolg van overmatige opslorping door wat voorbijgaat. Het tijdelijke heeft zijn waarde en belang, maar laten wij de diepere inhoud van ons menselijk bestaan niet vergeten. Alleen het aardse en alleen het materiƫle laten ons achter met een diepe leegte en een groot tekort, een onvervuld verlangen.

    Heer Jezus, laat ons, in de lijn van je zaligsprekingen, ons oog en ons hart gericht houden op de diepgang van wat niet voorbijgaat: de warme geborgenheid in jouw Liefde en Barmhartigheid.

    Omer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De zaak wordt bedreigd door faillissement. Ik besef dat de zaak niet het eeuwige leven is, maar wel de Heer zijn Woord, Zijn nabijheid. Ik put er ondanks de moeilijke situatie moed uit.
    Toch wil ik aan de lezers hiervan vragen, om te bidden voor deze onbekenden, opdat zij de kracht zouden vinden om door dit Woord vertrouwen te hebben in een goede afloop, wat dit ook mag zijn. De moed om door te gaan en toch te aanvaarden en de wijsheid van de Geest om de juiste beslissingen te nemen.
    Met dank

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank U wel, Vader, voor de verhelderende reactie en het mooie gebed. Ik vertrouw erop dat wie moed put uit uw Woord niet in de put belandt. GeLOVEn is toch erop verTROUWen dat U iedereen het Goede geeft. Niet onze wil maar Uw Wil geschiede. Met dank & liefs, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Omer, ik kan me volkomen in deze gedachte vinden.(Joh.6.27)
    Dank, omdat u hebt verwoord en bevestigd wat ook in me leeft en waar ik tracht naar te leven.
    Bidden we voor elkaar en voor ons allen.

    Walter.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Omer, ook ik heb veel aan de duidelijke uitleg van dit citaat, dank hiervoor.

    Heer, help degenen van wie de zaak door faillissement wordt bedreigd. Geef hen de wijsheid om datgene te beslissen dat nodig en haalbaar is voor alle betrokkenen. Dank U Heer dat U zo goed bent en dat U weet wat nodig en wijs is in deze moeilijke tijden.

    Amen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hiermee wordt bedoeld dat we degelijk moeten werken voor „het voedsel dat blijft voor het eeuwige leven”. Het wil zeggen dat we ons dienen in te spannen om onze geestelijke nood te lenigen. Als we dat doen, zijn we gelukkig te prijzen. — Matth. 5:3 zegt ons: „Gelukkig zijn zij die zich bewust zijn van hun geestelijke nood, want hun behoort het koninkrijk der hemelen toe.
    De Bijbel lezen en erover mediteren is voedsel tot zich nemen dat niet vergaat...
    Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste Johan,

    helemaal met je eens !

    BeantwoordenVerwijderen