donderdag, 20 oktober 2011

Uit het evangelie volgens Matteüs
6, 24


Jezus zei :
'Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.'

12 opmerkingen:

  1. Het is een citaat dat me heel diep raakt. Het komt me heel zwart-wit over maar daarom vind ik het juist zo duidelijk. Het vraagt keuze; een keuze die ik nog moet maken. Ik ga er werk van maken !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De mammon dienen vind ik inderdaad ook zwart-wit. Ik maak elke dag fouten, doe vaak dingen die God niet wil, dus dien ik eigenlijk elke dag de mammon, terwijl ik niets liever wil dan God dienen. God dienen zoals het moet zal ik nooit leren. Ik kan er hooguit naar streven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij mij is het dikwijls zoals Paulus het ergens zegt: ik doe dingen die ik niet wil en wat ik wil doe ik dikwijls niet. Probleem is dat ik m'n ego dikwijls meer bemin dan God. En dit terwijl ik in mijn binnenste goed aanvoel dat enkel God me het volle leven zal schenken wanneer ik me aan Hem geef. Een mens zit soms merkwaardig in elkaar...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn ervaring is ,als je al een leven achter de rug hebt met ups en dows, er is er maar één die het altijd bij het rechte eind heeft en die je altijd een stap voor is en dat is DE HEER JEZUS.
    Hij wist waar Hij over sprak en weet heel goed hoe mensen in elkaar zitten.Maar Hij is en blijft barmhartig en blijft altijd nabij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De laatste anonieme reactie, geplaatst oom 8.19, is echt een bemoedigende eye-opener voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is heel het leven, elke dag, elke situatie, elk moment geen keuze? Voortdurend hoeven wij keuzes te maken, maar wij maken niet altijd de juiste.
    Maar dat zal Jezus ook wel begrijpen, wij zijn maar mensen. Als we het maar eerlijk blijven proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En biechten als het niet goed gaat, zodat wij door de absolutie ook zeker weten dat wij vergeving ontvangen als we weer in de fout gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vermoed dat de diepe vreugde van de mens erin bestaat tenvolle te kiezen voor God. Wie kiest voor God, kiest voor het algoede, en dus tegen het kwaad. Dit zal je een innerlijke blijheid geven waardoor je je van binnenuit gestuwd zal weten de weg van de liefde te bewandelen, mét en in de Heer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. We zouden al kunnen beginnen met op zondag voor God te kiezen,want in de Eucharistie ontvangen we de kracht om' God boven alles te stellen en niets boven God'.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kris schrijft;'Kiezen voor God is kiezen voor het algoede en dus tegen het kwaad'.
    Een zeer sterke raadgeving ! eraan werken is een levenslange inzet;alles met liefde doen---maar ook alles mét liefde denken en zeggen-dat ene woordje had ik met méér liefde kunnen zeggen---zo kunnen we groeien in Gods liefde.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als dit citaat maar eens leven en bloed kon worden in mijn leven... het zou me van veel bevrijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mammon betekent geld, dacht ik. Symbool voor het toegeven aan het aardse ? Enkel leven en kiezen voor het wereldse, het "hier & nu", het onmiddellijke genot en niet geloven in het Laatste Oordeel van God ? Nooit denken aan het antwoord op de vraag "En kind, wat heb jij met jouw talenten gedaan ?"
    Zoiets ??? . . . kleintje

    BeantwoordenVerwijderen