vrijdag, 28 oktober 2011

Uit de Handelingen van de Apostelen
17, 30


God slaat geen acht op de tijd waarin men Hem niet kende, maar roept nu overal de mensen op om een nieuw leven te beginnen.

14 opmerkingen:

  1. Ik kan al een aantal nachten niet goed slapen, vannacht is een dieptepunt, ik heb al een hele tijd een enorme jeuk over mijn hele lijf. Er lijkt op dit moment niets aan te doen te zijn, de doktoren proberen alles, vooralsnog zonder enig resultaat. Ik word er gek van.

    Dit is geen reactie op het Bijbelcitaat, maar een verzoek aan de lezers om voor mij te bidden. God weet wie ik echt ben, noemen jullie mij maar Saskia in jullie gebed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is, gezien het feit dat dit woord uit de Bijbel afkomstig is, een aloude tekst die nog steeds actueel is. Maar ook ontmoedigend, want ik heb het idee dat niemand meer reageert op de oproep om een nieuw leven te beginnen, integendeel, het christendom lijkt uit te sterven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Saskia,
    ik kan er inkomen dat je van zo'n dergelijke jeuk bijna gek wordt. Ik hoop van harte dat men snel de oorzaak mag achterhalen en een remedie ertegen.
    Om mijn gebed mag je alvast rekenen !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste anoniem van 7.27u,
    als je naar het journaal kijkt dan krijg je inderdaad de neiging om te stellen dat niemand meer reageert op die oproep tot nieuw leven. Toch denk ik dat er in de wereld, en ook in onze directe omgegeving, heel wat goeds gebeurt, dingen in naam van God, maar jammer genoeg vindt de media dat niet altijd interessant genoeg om te tonen. Neem nu bijvoorbeeld de interreligieuze ontmoeting gisteren in Assisi. Een heel belangrijk gebeuren ! Maar de VRT heeft er in het journaal niets over gemeld... zo jammer was dit want een heel positief signaal vanuit de Kerk en de andere godsdiensten. Maar ook talloze kleine goede en opbouwende dingen in de wereld worden nauwelijks vernoemd.
    Anderzijds is het ook goed dat al wat aan goeds gebeurt (in naam van God) niet altijd aan de grote klok wordt gehangen... dan verliest het misschien zijn schoonheid. Het Rijk Gods wordt doorgaans opgebouwd in stilte.
    Maar je hebt zeker ook gelijk dat velen de dag van vandaag zich afwenden van God en zijn gebod. Laat ons niet ontmoedigd worden, maar met een blij en eenvoudig hart de vreugde van het evangelie in ons opnemen opdat Gods liefdeslied mag doorklinken op de plekken waar wij wonen en werken, waar wij anderen ontmoeten. God met ons...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja ,zeer veel mensen hebben geen enkel Godsbesef meer,een reden te meer om te blijven bidden,zoals Jezus het ons voordeed.

    Saskia,het kan aan het eten liggen,dat je sommige zaken niet kunt verdragen,noteren wat je geéten hebt.Veel mensen worden geholpen door een homeopaat ,een enkel klein pilletje,en de jeuk verdwijnt voorgoed!!proberen waard,we vertrouwen op de kracht van het gebed;gebed verzekerd.Goede moed,en niet te veel krabben,dan krijg je ook nog wondjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Aan anoniem van 10.37 u. Wat je tip over het eten betreft, daar ben ik al even mee bezig om daarnaar te speuren, er zijn meer mensen die me deze tip gegeven hebben en ook mijn huisarts is daarnaar aan het kijken, dus wat dat betreft weet ik nog niets, maar dat is van de dingen waar al heel veel aandacht voor is.

    Wat betreft homeopathie, ik zal eens uitzoeken of ik dat vergoed kan krijgen van mijn ziekenfonds. Zo niet, dan geldt het principe dat gezondheid een geldkwestie is en weggelegd voor rijke mensen. Dat weet ik dus niet in dit geval. En ik ga me ook eens verder in het principe van de homeopathie verdiepen, want ik weet daar weinig van af, ik dank je hartelijk voor je tips. Fijn als mensen met me meedenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Moeten we niet elk dag aan een nieuw leven beginnen? Elke dag opnieuw vergeven, ook onszelf? Elke dag naar Hem op zoek gaan en hopen dat we gevonden worden?
    Dat Gods Boodschap in de media niet aan bod komt is logisch. Het is niet flashy, noch spectaculair. Gebrek aan nieuwswaarde, oorlog verkoopt, vrede niet ... Gods Boodschap sluit niet onmiddellijk aan op de leefwereld die ons wordt opgedrongen, integendeel?
    Als Godszoeker beseffen we dat Gods Boodschap wel degelijk op onze leefwereld aansluit en dat het wel degelijk nieuwswaarde heeft (anders was het geen boodschap). Maar het ontstijgt de ons voorgekauwde kaders en structuren en dat is misschien bedreigend.
    Aan ons Godszoekers om onze weg te gaan, om zo te tonen dat het anders kan en is.
    Saskia, Wie zit er aan Uw vel? Ik kan niet anders dan voor U bidden en zal dat dan ook doen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nderzijds is het ook goed dat al wat aan goeds gebeurt (in naam van God) niet altijd aan de grote klok wordt gehangen... dan verliest het misschien zijn schoonheid. Het Rijk Gods wordt doorgaans opgebouwd in stilte.

    Daar kan ik wel inkomen. Maar wat noem je aan de grote klok hangen? Ik kan me vanuit het Nieuwe Testament niet herinneren dat het Rijk van God in stilte werd gebouwd. Jezus bracht Zijn Woord ook aan iedereen die het wel EN niet wilde horen. En daarmee kom ik tot de conclusie dat er heden nog niets nieuws is onder de zon. Dat is ontmoedigend, want het bewijst dat Jezus nog steeds gekruisigd wordt. Maar anderzijds heeft Kris gelijk. Zo'n interreligieuze ontmoeting geeft aan dat in God geloven en Zijn werk laten doorgaan niet alleen een zaak is van christenen van alle gezindten, maar ook van mensen die de religie op een andere manier beleven. De overeenkomst is toch dat we allemaal geloven in een Almachtige God. Het is wel eens goed dat ik, met al mijn terughouding van de laatste tijd, weer eens op positieve wijze met mijn neus op de feiten wordt gedrukt. Bedankt Kris.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. God is tijdloos, Hij is EEUWIG. Er is maar één God. Er zijn véél godsdiensten (manieren, wegen om God te dienen). God kent ons van voor onze geboorte hier op aarde. Ik ken Hem nog niet zo lang. Sinds ik Hem ken, zoek ik Hem méér. Hij komt nu op nr. 1. Dat is NIEUW in mijn leven.
    Gebed voor Saskia is onderweg zoals wij allemaal samen onderweg zijn van en naar God, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste Anoniem van 12.46u,
    met 'niet aan de grote klok hangen' bedoel ik dat we het mogelijke goede dat we doen ons niet mogen toeëigenen. Een mens heeft al vlug de neiging om te koop te lopen met het goede dat hij doet. Het is zo'n beetje zoals de boer die zaait en die 's avonds gaat slapen. Ik denk dat wij christenen vooral moeten zaaien en daarna durven gaan slapen, bij wijze van spreken. Als God wil dat het aan het licht komt zal het ook wel zo gebeuren.
    Anderzijds moet het licht natuurlijk ook op de standaard geplaatst worden. We moeten ook durven tonen aan de wereld dat God bestaat. Als we maar nederig blijven, en God blijven beminnen als het levend centrum van ons doen en laten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dank je wel Kris, dankzij je laatste uitleg begrijp ik je helemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Saskia,
    Ik hoop en bidt voor je genezing
    Bernard

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik wil even laten weten dat ik het heel ondersteunend vind dat er voor mij wordt gebeden, ik ben hier blij mee. Ik ken God ook nog niet zo heel lang, althans niet op een manier dat er een relatie tussen Hem en mij bestaat. Ik ken God vanuit mijn opvoeding slechts als een toornige God, eentje die tuchtigt. Ik ben met Bijbelteksten om mijn oren geslagen als ik fouten maakte. Sinds enige tijd ken ik iemand die mij God op een andere manier laat zien. Diegene heeft in een moeilijke periode ook voor zich laten bidden en ook verhoring gekregen. Ik heb veel steun aan die persoon die ook voor mij bidt en die heeft mij aangeraden om, als ik niet meer verder dreigde te kunnen, mensen op te zoeken, evt. via internet, om voor me te laten bidden. Ik ben blij dat ik jullie heb gevonden. Ik zal me niet altijd vertonen op deze site, dat is een stap te ver, af en toe zal ik me laten zien en jullie op de hoogte houden van alles wat met de jeuk te maken heeft, voor de rest ben ik bang dat ik niets zinnigs kan toevoegen aan jullie mooie en lieve reacties. Maar ik zal wel elke dag lezen wat jullie hier met elkaar delen. Ik hoop en bid dat ik er zelf ooit aan toe zal zijn om op mijn beurt OOK te geven en niet alleen te ontvangen. Momenteel lukt dat me nog niet, maar God is groot, Hij helpt me hier bij.

    Lieve mensen, een genegen groet van Saskia.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Saskia,als ik een spuit voor de klem gekregen heb (na een verwonding of zo) kan ik het ook niet uithouden van het jeuksel overal. Moest het tweemaal ervaren om te weten, dat het daarvan was. Het gaat vanzelf over. Mooie woorden van je,zal er zeker nog aan denken.

    BeantwoordenVerwijderen