zondag, 2 december 2012

Uit de eerste brief van Paulus aan de Tessalonicenzen
3, 12-13


Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken,
zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde voor u.
Moge de Heer u door die liefde kracht geven, zodat u zuiver en
heilig voor onze God en Vader zult staan wanneer onze Heer Jezus
komt met al de zijnen. Amen.

4 opmerkingen:

  1. Advent werd ons altijd voorgehouden als de aanloop naar Kerstmis. Maar de voorbije weken kregen we elke dag een stuk lezing uit de Apocalyps, en ook in deze tijd zijn er mensen die geloven dat het einde der tijden nadert.
    Gisteren ben ik (uit nieuwsgierigheid) naar een vergadering gegaan van Jehova's getuigen, en ik ben werkelijk verrast hoe hoopvol het daar voelde ! Mijn oordelen tegen deze mensen zijn op 2 uur ferm veranderd. Ik hou nog steeds niet van de Apocalyps, maar er zijn vlamingen (ook buiten de kerk) die dit geloven én er naar leven !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Johannes,
      je hebt meer dan gelijk. De Apocalyps is meer hoopvol dan dat het op het eerste zicht lijkt.
      Ik lees het als een boek vol blijde verwachting, een boek van belofte en eeuwig leven. Anderzijds is het ook een boek dat de gelovige tot keuzes dwingt, wat mag, wat goed is.
      Ik hoop, wens en bid dat de Apocalyps meer en meer ook voor jou een boek mag worden dat je kracht en bezieling geeft, en bovenal genade te kiezen voor Gods Rijk, voor Jezus in en onder ons.
      Een mooie advent, kris

      Verwijderen
  2. In Apokalyps 14,1 ontmoeten wij een groot aantal die celibatair zijn gebleven,Johannes noemt deze celibatairen een echt leger.

    De meest omvattende 'toepassing'van de diepe betekenis in de Schrift ligt heel dicht bij huis.

    Waar anders op aarde kunnen wij een universele Kerk vinden die God aanbidt op een manier die met het visioen van Johannes overeenkomt?waar anders dan in de Katholieke Kerk en met name in de heilige Mis.In onze eigen parochiekerk !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Johannes, ik hoor bij u meer waardering voor de getuigen van Jehova dan voor het moeilijke boek van de Apocalyps. Deze mensen kiezen inderdaad voor Gods Rijk en zij verwachten de eindtijd waarin Jezus terug zal komen terwijl de wereld lijkt te vergaan. Zij beleven hun geloof in hun gemeenschap, buiten de katholieke kerk, en zij getuigen hiervan actief, maar op een manier die niet door iedereen wordt gewaardeerd. Jezus zelf heeft geen probleem gemaakt van zulke mensen, die niet tot zijn apostelen behoorden, maar toch voor hem waren. Zo is het, denk ik, de vrijheid van ieder van ons om te voelen in welke geloofsgemeenschap hij/zij het meest de steun en het Leven voelt van Jezus in en onder ons.

    BeantwoordenVerwijderen