donderdag, 13 december 2012

Uit de profeet Jesaja
41, 13


Ik ben de Heer, je God,
Ik neem je bij je rechterhand en zeg je:
Wees niet bang, Ik zal je helpen.

6 opmerkingen:

  1. Heer ,mijn God,neem mij bij mijn rechterhand,en help me,neem de twijfel van me weg ,ik vertrouw op U.
    Wilt U ons een oplossing aanreiken en ons Uw Geest van Wijsheid schenken,zodat we de juiste beslissing nemen.
    Dank U Heer mijn God bij voorbaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enige dagen geleden las ik een reactie van een anonieme schrijver of schrijfster die aangaf het geloof in God totaal te zijn kwijtgeraakt. In het citaat van vandaag staat dat God ons bij de hand neemt en ons helpt. Ook ik had dit jaar het idee dat ik mijn geloof totaal was kwijtgeraakt, ik worstelde met dezelfde machteloosheid. Totaal ongezocht en spontaan kwam ik enkele maanden geleden in contact met lieve christenmensen die een voorbeeld kunnen zijn voor velen. Het wil niet zeggen dat ik mijn geloof nu ineens weer volledig heb teruggevonden, zo werkt dat niet bij mij. Maar ik heb wel weer hoop gekregen dat deze mensen niet voor niets op mijn pad zijn gekomen terwijl ik er niet naar op zoek was. Er is een uitdrukking die zegt dat Gods wegen ondoorgrondelijk zijn, misschien is dat wel zo. Het is niet mijn bedoeling om met valse hoop aan te komen bij de schrijver van dat stukje over geloofsverlies, maar ik wil wel duidelijk maken dat het toch mogelijk is dat Iemand door mensen een helpende hand naar je uitsteekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem van 08:06,Gods rechterhand is alom tegenwoordig. Zoals bij u die twee christenmensen. Zonder dat zij het beseffen waarschijnlijk is Zijn rechterhand door hen gegaan. Zo ook mocht ik Zijn Aanwezig-zijn ooit ervaren langs één zin uit een zondagspreek. Ik was toen reeds 50jaar en nog nooit had ik dit ervaren,nog nooit iets over vernomen. Maar plots was er een zin die mij helemaal ondersteboven of binnenstebuiten bracht. Mijn vreugde was onbeschrijfelijk. Van die dag af weet ik dat God: Hij- die- is, waarlijk ieder nabij is .
    God zij dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem van 10:46
    Mag ik vragen welke zin jou zo overweldigd heeft?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem van 18:56, het was een preek over Gods verbond. Sta me toe de juiste woorden voor mijzelf te houden, ze zijn me te dierbaar.
    Ik hoop dat je me begrijpt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. God is liefde.

    (voor mij betekent dat zeker niet : god is een emotie.
    Voor mij klinkt dat eerder als : god is zuurstof (wij ademen meestal onbewust)
    God is leven (wij leven meestal onbewust).
    God is onze thuis, maar wij wonen daar meestal onbewust
    God is altijd klaar om ons te helpen, maar wij leven dikwijls met schrik)

    BeantwoordenVerwijderen