woensdag, 5 december 2012

Uit het boek Wijsheid
1, 1b


Koester zuivere gedachten over de Heer
en zoek hem met een eerlijk geweten.

15 opmerkingen:

  1. "Van Woord tot leven"eindigt met de zin; 'Laten wij er ons van bewust zijn dat Jezus doorheen de communie ons wilt ontmoeten, IN ONS TOT LEVEN WILT KOMEN'.In ons tot leven wilt komen! Wat een opdracht voor ons . Laten wij ons daarop instellen en ons geheel en al actief, overgeven aan die wens van Hem om in ons tot leven te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben vervreemd van de parochie, en al lang niet meer ter communie geweest. Mag ik Jezus ook gedenken als ik 's morgens alleen ontbijt ? Mag ik Hem dan ook vragen of Hij bij mij wil komen ? Terwijl we in de kerk zeggen : ik ben niet waard dat Gij tot mij komt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was ook vervreemd van mijn eigen parochie en ging het verder zoeken,tot ik besefte dat ik naar de Kerk ging om God te loven te prijzen te aanbidden,om mijn leven op de pateen te leggen,waar Hij alles wat fout en ziek is wil genezen.Om hem te ontvangen die aan de deur van mijn hart bleef kloppen,tot ik Hem binnenliet.
      Het was een thuiskomen bij Jezus bij God een nieuw vaderland,een vreugde die mijn hart deed trillen van blijdschap,mijn eigen parochiekerk is mijn hemel op aarde geworden.

      Verwijderen
  3. Beste anoniem van 07:58, in ieder klein moment komt Jezus bij u, altijd mag u Hem gedenken en naar Hem vragen, daar verlangt Hij naar, maar, als u een parochie mist, verlangt naar een communie waar u zich thuis voelt, dan zal u die vinden. want ik heb ze na vele vele jaren ook mogen vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. (vervolg van zelfde anoniem) ... niettemin, hoewel we Jezus overal kunnen uitnodigen en ontvangen, geloof ik helemaal en heel krachtig en diep in het sacrament van de Eucharistie ... dit staat prachtig beschreven in de "van Woord naar leven" van deze dag http://van-woord-naar-leven.blogspot.be/2012/12/woensdag-in-week-1-advent.html

      Verwijderen
  4. 'Op dezelfde wijze komt Jezus ook tot ons in de talloze geconcacreede hostie's in ontelbare kerken over de hele wereld,dagelijks komt Hij tot ons om ons te genezen te troosten,te vergeven,te voeden,te verlichten !!!

    Wanneer jezus op het einde der tijden komt,zal Hij geen druppel glorie méér hebben dan hij op het moment heeft,wanneer wij Hem helemaal consumeren.In de heilige Communie zijn wij al in de hemel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank u
    anonieme mensen

    Sommige van uw woorden raken en ontroeren me
    Jullie aanvoelen en jullie antwoorden brengen me bij mijn gemis en mijn hoop, en zo nekeer even geraakt worden en wenen lucht me ook op

    Nog een fijne dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben blij voor die mensen die dat alleaal voelen,ik voel nietveelen weet ookniet wat gezegd tegen zo'nIMMENSE GROTE GOD ,misschien ben ik maar een lauwe gelovige,verlang erg naareen vredig hart en het lukt mij niet.Wat moet ik doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste, misschien kan u aan God vragen om de weg te vinden naar een vredig hart? Aan Jezus vragen om Hem dichterbij te mogen voelen? in de eenvoudige woorden van uw verlangen. Want hoe groot God ook is, Hij maakt Zich altijd weer zo klein dat Hij in ieder Hart kan wonen.

      Verwijderen
    2. Jezus Zelf heeft ons de zeven gebeden van het Onze Vader geleerd !!!De eerste drie gebeden richten wij ons tot die immense Grote God,Jezus bevestigd ons kindschap:'Onze Vader',dan heiligen we Zijn Naam ,Uw Rijk ,Uw wil.De drie eerste beden spreken we niet van 'ons' enkel van Uw.
      De laatste vier beden,komen we naar God met 'onze 'beden,niet mijn bede alleen ,maar een bede voor heel de mensheid 'ons' we vragen om Brood en om brood,we vragen vergiffenis voor 'onze' schulden,dus voor de hele wereld,leid ons,verlos ons !!!

      We kunnen vragen of Jezus ons het Onze Vader voorbid, in ons hart,bede voor bede,we laten elke zin goed doordringen en bidden Hem langzaam na,ja Jezus en Zijn Geest bidden ons voor en wij bidden na.

      Zo kunnen we die Immense God ;'Vader' noemen' en zo groeit er een relatie een vertrouwensband met Vader,Zoon en heilige Geest,zo kunnen we zuivere gedachten koesteren over God en Hem zoeken met een zuiver geweten.

      Oefening baart kunst ook in het gebedsleven !!!

      Goede moed anoniem van 13:36.

      Verwijderen
  7. Ik bid zoveel mogelijk de paternoster mee om 15u30 op tv Lourdes en toch kan ik mij niet zo innig verbonden voelen met de Heer JEZUS

    BeantwoordenVerwijderen


  8. Of op Radio Maria !!!daar is de hele dag geestelijk voedsel-liederen -gebeden enz

    Bidden,niet om Gods wil te kunnen aanvaarden,maar om Jezus beter te leren kennen.

    De trilogie over Jezus van Nazareth van paus Benedictus XVI is een goede gids om Jezus beter te leren kennen.
    Paus Benedictus spreekt zijn hoop uit dat hij met deze trilogie inzicht kan brengen rond de figuur van onze Heer en dat deze trilogie ook nuttig kan zijn voor alle lezers die op zoek zijn naar een ontmoeting met Jezus en in hem geloven.


    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb ZOVEEL moeite met te geloven dat GOD barmhartig is en daardoor vind ik geen rust

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hebt u ook moeite om te geloven wat Johannes schrijft : GOD IS LIEFDE ?

      Verwijderen










  10. VADERS LIEFDESBRIEF. Mijn kind....... Je kent mij misschien niet , maar Ik weet alles over je. Psalm 139:1. Ik weet wanneer je zit en wanneer je weer opstaat .

    Vindt u op google !!!elke dag aandachtig bidden !!!
    De vrede van de Heer moge over u komen;ik wens u de vrede van de Heer.

    BeantwoordenVerwijderen