dinsdag, 11 december 2012

Uit het evangelie volgens Lucas
19, 10


Jezus zei :
'De Mensenzoon is gekomen om te zoeken
en te redden wat verloren was.'

12 opmerkingen:

  1. Hoe graag zou ik dat schaap willen zijn welke Christus op Zijn schouders draagt! Jawel ik tracht mij te zuiveren ...door gebed ,mij verdiepen in het Woord ,regelmatig Eucharistie vieren ,lezen van "Dagelijkse Bijbelcitaat"!En toch heb ik 't gevoel van "Heer bemin ik U genoeg?...Hou ik genoeg van mijn naasten?Van mezelf...?Toch denk ik dat mijn leven er anders zou uitzien moest ik me niet ...regelmatig zuiveren en mij niet laven aan "DE BRON"!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. OOK IK HEB VEEL DAT GEVOEL

      Verwijderen
    2. We kunnen de Heer niet vergoeden voor wat Hij voor ons deed,en doet.
      Er zal steeds een gevoel zijn van:'Heer wat wilt U dat ik voor U doe'wij kunnen hierin' de kleine weg' van de heilige Teresia van Lisieux volgen:'Alles van het kleinste tot het grootste uit liefde tot Jezus opbrengen'.

      Verwijderen
  2. Stop er alsjeblieft mee. Ik heb tot over mijn zestigste vast geloofd in God, in Zijn almacht, in Jezus, in de Goede Herder die zich over dat ene verloren schaap ontfermde en het in Zijn armen meenam. Ik heb gebeden, gesmeekt, de Bijbel gelezen, de Kerk bezocht, Zijn lichaam genomen, van alles wat. Het is allemaal MISLEIDING, het zijn sprookjes, die geen ENKELE kern van waarheid bevatten. Waarom ik me altijd heb laten misleiden? Ik weet het niet. Iedereen die me wijsmaakte, geestelijk leiders en anderen, dat God bestaat heeft het niet alleen mis gehad, maar me ook een rad voor ogen gedraaid. Als jullie hiermee door willen gaan en willen blijven geloven in die onzin, BEST!!!! Ik heb in tijden niet gereageerd, maar nu maar weer eens even. En voor het laatst, ik heb er mee AFGEDAAN.Ik heb tijden lang niets laten horen, nu, dit is de reden. Wie me nu wil verguizen is daar vrij in. Ik doe dat niet bij jullie, ik meld dit alleen om te laten weten hoe ik er NU over denk, God heeft AFGEDAAN.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geachte Anoniem van 9u13 ook ik heb zoveel twijfels gehad,maar lees eens Vaders Liefdebrief en na deze zinnen goed te laten bezinken en op T.V.Lourdes om 15u30 de rozen krans mee te bidde ook voor U heb ik dit heden gedaan omdat U zich zou mogen terug oprichten en nee GOD is geen boeman maar LIEFDE.u WEET OOK DAT ELKE POGING VAN HET MINDERE HET MEERDERE TE VERKLAREN ZINLOOS IS(J.Sneyers).HEEL VEEL GELUK

      Verwijderen
    2. Alstublieft komt terug tot uw geloof, God betekent Liefde, als je niet in God geloofd kan je ook de liefde niet voelen voor de mensheid!!
      Sinds ik men geloof terug heb, heb ik alles van God en Jezus gekregen, heb in verleden visioenen van Jezus gehad, aub geloof terug!!

      Verwijderen
    3. Toevallig vond ik vandaag een foldertje:"Ik ben mijn geloof kwijt...".Is dat wel zo? Is het geloof iets dat je verliest zoals je portemonnee of je sleutels? Natuurlijk zijn er in het leven momenten dat je het opgeeft, maar ik durf te beweren, misschien wel om mezelf te overtuigen, dat GOD ALTIJD ZIJN ARMEN UITSPREIDT VOOR IEDEREEN, WAT OOK JE WEG IS!Op dit ogenblik vind ik mijn steun en sterkte door mijn geloven en vertrouwen in die LIEFDEVOLLE, BARMHARTIGE VADER, bij het droeve afscheid van mijn lieve, goede broer...Ik zou dit niet graag missen.....blijf bidden....eventjes...ook als je dit niet zinvol vindt....
      VERTROUWEN en GELOVEN in de ONEINDIGE LIEFDE van GOD ....maakt je gelukkiger en sterker....Veel moed!SOS

      Verwijderen
    4. Geachte Heer van meer dan 60
      Het beeld van de goede Herder, wekt een heftige reactie bij u op. U schrijft dat u hebt "gebeden, gesmeekt, de Bijbel gelezen, de Kerk bezocht, Zijn lichaam genomen,..." en blijkbaar heeft het u niet geholpen.
      Misschien voelt u zich als een schaap dat aan zijn lot is overgelaten ? Misschien bent u in de kou gebleven, en leidt u honger en dorst ? Wilt u daar iets over zeggen aub ? Als geloof en gebed u niet geholpen heeft, misschien kan u het dan proberen bij ons, mensen ?

      Verwijderen
  3. En zoekend zul je vinden,anoniem van 09:13 niemand heeft ooit tevergeefs Jezus tegenwoordigheid gezocht,niemand heeft ooit tevergeefs Jezus hulp ingeroepen.
    Jezus heeft Zijn Geest gezonden om ons te vernieuwen en te vullen.
    Geestelijke vermoeidheid zijn soms geen gebrek aan teken van geest,maar van gebrek aan leiding door de heilige Geest.
    Laten we daarvoor bidden.
    Kom heilige Geest,bid in de mensen die niet meer hopen en vertrouwen op God.

    Met het gezelschap van Jezus ben je nooit eenzaam.
    Een oneindige liefdevolle en oneindige sterke kameraad zal de weg met je afleggen.

    Jij bent door God nooit afgeschreven.Ook al schrijven wij Hem af.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jezus heeft gezegd:'Alles wat je de Vader zult vragen in Mijn Naam,zal Hij u geven'.

    Vader we vragen U in Jezus Naam :'Volharding in het geloof,liefde tot God en de medemensen,licht in de duisternis van ongeloof---een teken van Uw Liefde voor hen die niet meer kunnen geloven'.

    Vader we danken U ,dat de Heer ons zal geven wat we van Hem hebben afgesmeekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. God betekent Liefde, meer niet, liefde geven aan de mensen is ook liefde terugkrijgen, groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hartelijk dank, Kris voor de mooie bezinning vandaag in "Woord van Leven." Ik gebruik ze wel eens bij gelegenheid....Het doet ons zeker nadenken over ons leven.....!SOS

    BeantwoordenVerwijderen