zondag, 4 december 2011

Uit het evangelie volgens Marcus
1, 7-8


Johannes verkondigde:
‘Na mij komt iemand die meer vermag dan ik; ik ben zelfs niet goed genoeg om me voor Hem te bukken en de riemen van zijn sandalen los te maken. Ik heb jullie gedoopt met water, maar Hij zal jullie dopen met de heilige Geest.’

4 opmerkingen:

  1. Wat is het rustig geweest op de blog deze week!! Ik ben een weekje weggeweest en ben geestelijk verkwikt teruggekeerd. Ik hoop niet dat jullie ziek zijn of dat er iets aan de hand is waardoor er geen gesprekken meer plaats hebben gevonden en de reacties zo minimaal waren. God is goed voor ons allemaal.

    Ik ben zelfs niet goed genoeg om me voor Hem te bukken en de riemen van zijn sandalen los te maken. Ik weet wie dit zei en WAAROM dit werd gezegd. Maar ik weet ook dat veel mensen zich niet goed genoeg voelen om dit of dat te doen, mensen kunnen zo'n minderwaardigheidscomplex hebben. Maar God de Vader vindt iedereen goed genoeg, niemand hoeft een wees te zijn en zich niet goed genoeg te voelen als hij een kind van God is.

    Nogmaals, ik weet waar de tekst van vandaag op slaat. Maar ik ben zo vrij geweest om een stukje eruit te halen om jullie te bemoedigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Isa,het was inderdaad eenzaam op het blog ,fijn dat je terug bent-we hebben je gemist.

    "Hoor een stem roept ,baan een weg voor de Heer in de woestijn".
    Jij mag dat mischien hier een beetje doen---?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik mis de tijd dat de man met de baard heel zinnige commentaren gaf bij de aangeboden bijbelfragmenten. Dat was echt geestelijk voedsel waar ik heel veel aan had en waar ik elke keer naar uit keek

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zinnige commentaar is er af en toe nog wel eens, tenminste, als ik me voor de geest haal wie jij bedoelt met de man met de baard. Die geeft af en toe nog wel eens commentaar, alleen wat minder vaak dan voorheen. Tenminste, als ik me niet vergis in de persoon die jij bedoelt. Ook ik mis het regelmatige commentaar, maar zou dat misschien een stimulans zijn om zelf ook wat dieper te graven? Dat is geen stelling van mij, maar een aarzelende vraag of het zo zou KUNNEN zijn.

    BeantwoordenVerwijderen