zaterdag, 31 december 2011

Uit het evangelie volgens Johannes
1, 18


Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft Hem doen kennen.

5 opmerkingen:

  1. Verder in deze Evangelie-tekst lees ik dat:' Jezus is uitgegaan van de Vader en naar de Vader terugkeert'-een vraag die bij me opkomt:'Zijn ook wij van de Vader uitgegaan?(dat godsvonkje in ons)en keren ook wij terug naar de Vader?'.
    Op gedachtenisprentjes lees ik soms;'Is teruggekeerd naar het Vaderhuis'.
    Waarom wordt er zo weinig aandacht aan dit gegeven geschonken?
    lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat wij inderdaad van de Vader zijn uitgegaan. We stonden immers lang voor onze geboorte reeds geschreven in de palm van Gods hand (zo lezen we in Jesaja). In zeker zin is dat dus net zoals bij Jezus, die ook van de Vader is uitgegaan. Maar ieder heeft zijn roeping, zijn zending. Jezus had de zijne, wij hebben de onze. Maar dat neemt niet weg dat we allen van de Vader zijn uitgegaan.
    En zoals Hij naar de Vader is teruggekeerd, zo zullen wij dat ook ooit doen. Het eeuwig leven (bij Hem) is een even reëel dan ons leven nu op aarde.
    Aan dit laatste wordt inderdaad weinig aandacht geschonken. Jammer, want wie leeft in het licht van het eeuwig leven, leeft anders...

    Van harte, kris

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn hier nu vreemdelingen, ons thuisoord is ergens anders***

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank u wel Kris---op het feest van de HH Onnozele kinderen lezen we:'Uit de mond van kinderen en zuigelingen hebt Gij u de lof bereidt'.

    Die kleine baby's als ze konden spreken !!!zouden we mischien horen dat ze van PaPa komen !!!---en dan moeten ze de weg terug zoeken naar het Vaderhuis---soms langs omwegen en dwaalwegen-soms met een godvergeten-soms een leven lang---

    Laten we Jezus: dé Wegwijzer volgen om niet te dwalen,dat is mijn wens voor het nieuwe jaar voor allen die hier voedsel vinden.
    lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank U Vader !!! Moge "Uw Zoon" Het Licht van Kerstmis, dat alle duisternis verjaagt, ons hart vullen met een diepe vrede en vreugde en moge dat Licht ons vergezellen gedurende het ganse nieuwe jaar ! kleintje

    BeantwoordenVerwijderen