vrijdag, 9 december 2011

Uit de profeet Jesaja
40, 31


Wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht:
hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
hij loopt, maar wordt niet moe,
hij rent, maar raakt niet uitgeput.

7 opmerkingen:

  1. Gans de geestelijke weg van de H. Augustinus bestaat in de bewustwording van wat de H. Johannes ons zegt in het begin van zijn Evangelie : “In het Woord van God bestaat alles wat bestaat”. De werkelijkheid van de dingen is in dit Woord, dat ze doet leven. De zonde doet ons leven in de wereld van de schijn, het “gebied van het verschil met God” zal Augustinus ons nog zeggen. Elke bekering is de terugkeer naar de werkelijkheid en de rede en tegelijkertijd naar het Woord van God.
    Van de dingen houden voor henzelf, ze isoleren van dit Woord, die ze doet bestaan, is de voorkeur geven aan het beeld boven de werkelijkheid. Het is niet zo dat de dingen slecht zijn en men ze moet vergeten, maar enkel bestaande in God, “Heb ze dus lief in Hem”.
    Laten we naar de Schepper gaan en we zullen de schepselen vinden, in gans hun Goddelijke densiteit.
    Blijven staan bij de schepselen zonder naar de Schepper te gaan is echter : “een gelukkig leven zoeken in het land van de dood”. H.Augustinus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overweging bij de lezing van vandaag: :

    Alfonsus van Liguori (1696-1787), bisschop en Kerkleraar
    1ste Overweging voor de noveen voor Kerstmis


    De roep van God beantwoorden om de verlosser te ontvangen
    "Eeuwig brandend vuur, zeggen we met Augustinus, zet onze zielen in vuur en vlam." Vleesgeworden Woord, U bent mens geworden om in onze harten het vuur van de goddelijke liefde aan te steken: hoeveel ondankbaarheid bent U niet in ons tegengekomen? U hebt niets nagelaten om U te laten liefhebben; U bent tot aan het offeren van uw bloed en uw leven gegaan. Vanwaar komt het dat de mensen ongevoelig blijven voor zoveel weldaden? Misschien ontkennen ze die? Nee, ze kennen het, ze geloven het dat U, uit liefde voor hen, uit de hemel bent gekomen om U te bekleden met het menselijke lichaam en om hun ellende op U te nemen. Ze weten dat U, uit liefde voor hen, een leven met voortdurend lijden wilde leven en een schandelijke dood wilde ondergaan. Hoe moet men daarna uitleggen dat ze in complete vergetelheid leven met zoveel extreme goedheid? Ze houden van hun ouders, ze houden van hun vrienden, ze houden zelfs van de dieren...; alleen naar U toe zijn ze zonder liefde en zonder dankbaarheid! Maar wat zeg ik? Door anderen van ondankbaarheid te beschuldigen, veroordeel ik ook mezelf, aangezien mijn gedrag naar U slechter was dan het hunne. Toch geeft uw barmhartigheid mij moed; ik weet dat ze me lang heeft ondersteund, om me te vergeven en me met uw liefde in vuur en vlam te zetten, op voorwaarde dat ik me bekeer en ik U liefheb.

    Ja, mijn God, ik wil me bekeren...; ik wil U liefhebben met heel mijn hart. Ik zie goed dat mijn hart... U verlaten heeft om de dingen van de wereld lief te hebben; maar ik zie ook dat, ondanks dit verraad, U het nog steeds dringend verzoekt. Daarom wijd ik het aan U toe en geef ik het U met al mijn wilskracht. Wil mijn wil toch met heel uw heilige liefde in vuur en vlam zetten; maak voortaan dat mijn wil niemand anders dan U liefheeft... Ik hou van U, mijn Jezus; ik hou van U, mijn hoogste Zaligheid! Ik hou van U, enige liefde van mijn ziel.

    Maria mijn moeder, u bent "de moeder van de ware liefde" (Sir 24,18 Vulg), verkrijg voor mij de genade om mijn God lief te hebben, van U hoop ik het.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet U op pcT V Lourdes direkt de grot en de H.Missen en Rozenkrans rechtstreeks te bezichtigen zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. u MOET EENS gOOGELEN NAAR iMAGES OF jezus THE christ stations of the Cross Pictures.Hoe de HEER bij Pilatus staat.WEERGALOOS gans de kruisweg is het meest aangrijpende ooit gezien.Doen UB

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel voor de linken,heb de Droeve Geheimen meegebeden op TV Lourdes.
    En ook de Kruisweg van de Passion of the Christ-gezien-hoe kan God zo geleden hebben en hoe kunnen wij Hem dankbaar zijn?ik weet niet hoe---

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn God,
    ik hoef niet
    naar de hemel te klimmen
    om met U te spreken
    en bij U mijn vreugde te vinden.
    Ik moet mijn stem niet verheffen
    om met U te praten.
    Al fluisterde ik heel zacht,
    Gij hoort mij reeds:
    want Gij zijt in mij.
    Ik draag U in mijn hart.
    Om U te zoeken
    heb ik geen vleugels nodig,
    ik heb me enkel stil te houden,
    in mezelf te kijken
    mij niet ver verwijderen
    van een zo hoge Gast.

    Theresia van Avila

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat bijzonder, die tekst van Theresia van Avila. Ik sta soms te kijken van de wijsheid die heiligen vroeger al bezaten en niet alleen wijsheid, ook geloof. Dat is bemoedigend.

    BeantwoordenVerwijderen