donderdag, 15 december 2011

Uit de profeet Jesaja
55, 10-11


Zoals regen of sneeuw neerdaalt uit de hemel en daarheen niet terugkeert zonder eerst de aarde te doordrenken, haar te bevruchten en te laten gedijen, zodat er zaad is om te zaaien en brood om te eten; zo geldt dit ook voor het woord dat voortkomt uit mijn mond: het keert niet vruchteloos naar Mij terug, niet zonder eerst te doen wat Ik wil en te volbrengen wat Ik gebied.

3 opmerkingen:

  1. Betekent dit dat God altijd Zijn plan met ons in het leven laat doorgaan? Of staat deze tekst voor iets anders?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Isa volgens mijn aanvoelen betekent dit vers,mischien toch ook een voorspelling op de komst van het Woord;Jezus 'het Woord' is neergedaald uit de hemel ,Hij heeft het Woord gezaaid in de grond van de harten van de mensen,de aarde doordrenkt met het Woord,en Hij is niet vruchteloos weergekeerd naar het Vaderhuis,Hij heeft eerst volledig Gods wil volbracht,om Gods heilsplan voor de mensheid te verwezenlijken.
    Niemand zal ooit zoveel vrucht kunnen opbrengen als Jezus.
    Voor ons zelf en voor onze tijd ,zouden we goed kunnen luisteren naar het Woord(Evangelie-lezingen preken)en het ook trachten toe te passen in de mate van onze mogelijkheden en bekwaamheden.
    Wat zeker tot ieders mogelijkheid behoort is Jezus navolgen in Zijn gebed tot de Vader-Hij trok Zich dikwijls terug om tot de Vader te bidden ;voorspraak-gebed voor alle mensen.
    Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Lisa,

    volgens mij heb je gelijk, het gaat inderdaad om een voorspelling. Maar ik zou het nog sterker durven uitdrukken: het gaat ook om een belofte. God is trouw en wat Hij belooft voert Hij uit. Alleen wij mensen maken er soms een potje van...
    Het Woord waarover sprake is in het vers, mogen we - denk ik - ook zien als een voorspelling op de komst van Christus, het Woord dat vlees is geworden. Jezus zal doorheen zijn leven, zijn woorden, zijn daden, zijn sterven en verrijzen volle vrucht dragen. Hij zal maar terugkeren (hemelvaart) wanneer Hij zal gedaan hebben wat van Hem verwacht werd.
    Deze Jezus mogen wij in ons dragen. Zijn ja-woord wil Hij zo graag opnieuw herhalen, dag na dag, in ons, met ons, door ons.
    Laten we ons innig verenigen met Hem, opdat Gods Woord in ons vlees mag worden, in Christus' naam.

    Van harte, kris

    BeantwoordenVerwijderen