zondag, 11 december 2011

Uit de profeet Jesaja
61, 11


Zoals de aarde haar gewassen voortbrengt, zoals een tuin het gezaaide laat ontkiemen, zo laat God, de Heer, gerechtigheid ontkiemen en glorie voor het oog van alle volken.

6 opmerkingen:

  1. Onze Here is de beste boer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een mooi beeld. Gerechtigheid, dat wijst volgens mij op de komst van Jezus, Zijn geboorte. Al weet ik niet zeker of die zienswijze daadwerkelijk klopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zijn naam is "de Here onzer Gerechtigheid",dat is Zijn naam hé toch? Moet er even aan denken, maar ik wil geen allesweter zijn;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In het vorige vers Jesaja 61,10 lezen we:'----Hij deed mij het kleed van bevrijding aan,hulde mij in de mantel van de gerechtigheid'.

    Het kleed van bevrijding wijst zeker op Jezus geboorte.

    'hulde mij in de mantel van de gerechtigheid'.
    Hij deed het !!!onze medewerking zal eruit bestaan,om ons te laten leiden door Zijn Geest.
    m

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem, je bent geen allesweter, ik twijfel heel vaak of ik het juist heb, achteraf kan dan soms blijken dat ik het inderdaad bij het rechte eind heb, maar dat maakt mij niet tot een allesweter en dat geldt ook voor jou. Een allesweter denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft en denkt dat hij zich nooit vergist of het fout kan hebben. Die indruk heb ik helemaal niet uit jouw antwoord over de Heer onzer Gerechtigheid. Als het onjuist ZOU zijn- wat ik niet geloof- hoor je dat vanzelf wel en nogmaals, dan vergis jij je gewoon. Ik heb een hekel aan allesweters en nogmaals, daar lijk je niet eens op.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je Isa, bij Kerstmis denk ik meer aan Immanuel,God met ons. De kruisdood, doet mij dan weer aan mijn ongerechtigheden denken. Ik denk dat ieder persoonlijk het anders ervaart.
    Met de mantel der gerechtigheid omhuld is gelukkig overal en altijd goed meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen