woensdag, 27 november 2013

Uit de eerste brief van Petrus
4, 11a


Voert u het woord,
laat dan Gods woorden
doorklinken in wat u zegt.

10 opmerkingen:

  1. Dat zou geweldig zijn en zou betekenen dat ik ruimte laat om mij door de Zijn Geest te laten beademen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dan "babbelen " we er niet op los...onbezonnen!Als ik écht voor een dilemna sta of t.o. moeilijke situaties ,dan vraag ik wel eens "Heer help mij de juiste uitspraak,de juiste woorden te zeggen!!!We zouden dit regelmatig moeten doen ! Zonder dat we het weten, op dàt moment, ervaren we dan later dat het die mens geraakt heeft!God gebruikt ons,... dat is onze ware "vrijheid"!Hij doet het voor ons als we erom vragen!Dank U Heer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal herkenbaar, dank je wel. Het is fijn te weten om op elkaar te kunnen spiegelen -anoniem van 8.14

      Verwijderen
  3. Ja, ik bid daar voor. Ik vraag dat, heel intens en heel oprecht. Maar op een vergadering gebeurt het altijd weer dat ik me laat meeslepen : één of andere ongelukkige uitspraak en ik reageer, te heftig ? te weinig liefdevol ? Laat Uw Geest toch de overhand krijgen in mijn hart.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is menselijk, zeker in het bedrijfsleven is mijn ervaring. Maar houd vol, de Heer ziet in het verborgene!

      Verwijderen
  4. Drie babbelende vrouwen ter illustratie. Zou daar een of andere bedoeling achter schuilen? mea culpa, mea culpa ,mea maxima culpa .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. drie babbelende vrouwen. ik vind dit juist een heel leuk beeld. waarover zouden ze spreken? Over hun kinderen, hun man, de liefde die ze voor hen voelen terwijl er ook veel zorgen zijn?
    Gedeelde smart is halve smart. Het leven wordt draagbaarder als we kunnen spreken en als dit gehoord en ontvangen wordt.
    Of moedigen ze mekaar aan? Geven ze het mooie dat ze zien in de ander weer? Spreken ze op zo een manier dat roddel stopt?
    met woorden kan men iemand breken maar ook opbouwen. en dat deed Jezus ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja die drie vrouwen zijn eigenaardig,zelfde kledij ,kapsel,zij lijken uit te drukken:"Voor God zijn wij allen gelijk".

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Woensdag, 27 november 2013
    PAUS: ‘DE DOOD IS NIET HET EINDE’

    ROME (KerkNet) – Paus Franciscus sprak woensdag tijdens zijn wekelijkse audiëntie in de vrieskou op het Sint-Pietersplein in Rome over hoe het christelijke geloof kan helpen om de dood te begrijpen en de hoop op de verrijzenis levendig te houden. Indien wij dicht bij God blijven, en in het bijzonder door onze solidariteit met de armen en de kwetsbaren, dan hoeven wij niet bang te zijn voor de dood. Wij kunnen de dood dan gemakkelijker begrijpen als een deur naar de hemel en naar de vreugde van het eeuwige leven.

    Paus Franciscus: “Wie de naastenliefde beoefent hoeft niet bang te zijn voor de dood, omdat hij zijn blik heeft gericht op de wonden van zijn broeders en de dood kan overwinnen door de liefde van Jezus Christus. De dood is een uitdaging voor iedereen, en in het bijzonder indien het kinderen betreft omdat hij elke droom en elk perspectief breekt indien onze horizon zich niet verder strekt dan het huidige leven. De opstanding van Jezus schenkt niet enkel de zekerheid van een leven na de dood, maar verlicht eveneens het mysterie van de dood. Indien wij verenigd met en trouw aan Christus blijven, dan kunnen wij zelfs de overgang naar de dood sereen en met hoop tegemoet treden. Zo kunnen wij ons voorbereiden op een ander leven, waarin wij verenigd zijn met de Hemelse Vader.”

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vrieskou in Rome (zoals hierboven beschreven)??? De gemiddelde temperatuur in Rome is in november tussen 7 en 17 graden Celcius! Wintertemperatuur = tussen 5 en 15 graden.

      Verwijderen