zondag, 17 november 2013

Uit het evangelie volgens Lucas
21, 19


Jezus zei :

'Red je leven door standvastigheid !'

7 opmerkingen:

  1. Standvastigheid ,rustig onze dagelijkse verantwoordelijkheden opnemen,rustig ons aan onze gebedstijden houden,standvastig blijven volhouden om Eucharistie te vieren in onze parochie's .
    Ons niet laten opschrikken door onheilsprofeten,maar rustig en volhardend in liefde vrede en vreugde de weg naar het eeuwig Vaderhuis gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, in stille trouw doen wat we te doen hebben.
    Met een blij en dankbaar hart dat we dat mogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vandaag gaan ook veel Filipinos naar de kerk
    Het natuurgeweld is onbegrijpelijk : als God bestaat, vanwaar komt dan dit kwaad ?
    Moge Jezus'kruisdaad hen troost en kracht schenken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit 'kwaad' komt niet van God. Wat een vreselijke God zouden we dan wel hebben (of: wat een vreselijke God maken wij ervan?) We leven in een schepping die gebroken is, die onaf is, die onderhevig aan natuurelementen enz... en vooral: die onderhevig is aan wat de mens ermee doet. Niet God, WIJ zijn de behoeders van de schepping (lees het scheppingsverhaal). Als we een beschuldigende vinger moeten uitsteken, dan eerst naar onszelf!

      Verwijderen
  4. Standvastigheid redt levens? Standvastigheid ligt dicht bij koppigheid en fundamentalisme. Wat heeft dit met liefde en vertrouwen, troost en kracht van Jezus zijn kruisdraad te maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jezus was standvastig in de liefde, en de trouw aan zijn zending. En dit had niets met fundamentalisme of koppigheid te maken, enkel en alleen met liefde; liefde tot het uiterste.
      Van deze genade die Hij voor ons gedragen heeft mogen wij ontvangen; kracht en troost, om met Hem en in Hem ook standvastig te zijn.

      Verwijderen
    2. goed geformuleerd........waarheidsgetrouw.......moeten het bezitten wilt men weten wat één schat men hier op aarde bezit.......
      stevig in je schoenen blijven staan kan men slechts met hulp van hierboven.............;RD

      Verwijderen