zaterdag, 30 maart 2013

Uit de eerste brief van Paulus aan de Korintiers
16, 13


Wees waakzaam, volhard in het geloof, wees moedig en sterk.

4 opmerkingen:

  1. Waakzaam zijn,volharden in geloof zonder te zoeken naar sensatie,wees moedig en sterk in de zachtmoedigheid zoals Jezus ons voordeed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alles wat u moet doen moet u met liefde doen. Mooie overeenkomst met het boeddhisme. Daar hebben ze het over mededogen. Ik lees steeds meer overeenkomsten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. STILLE ZATERDAG
    Jezus, voor ons menselijk oog lijkt Gij daar schijnbaar als een dood lichaam, maar Gij zijt reeds afgedaald in het dodenrijk om allen in de Helle te bevrijden. Hier begint Gij aan uw verlossingswerk. Hier breekt Gij de boeien van de dood! Welk een vreugde! O Jezus, welk een vreugde moet het geweest zijn voorde goede moordenaar U daar levend te mogen ontmoeten en door U bij de Hand genomen te worden om op te staan naar uw Koninkrijk, de hemel. Jezus, samen met Maria wil ik vandaag in stilte wakend wachten in het geloof dat Gij uit de dood zult opstaan. Zoals een graankorrel die sterft, in de donkere aarde ontkiemt, openbreekt en door de aarde heen te voorschijn komt! Heer Jezus, ook Gij rust niet! Al lijkt Gij daar dood in uw graf te liggen, in rust en vrede, dit is maar buitenkant. Gijzelf zijt aan het werk, uw verlossingswerk, neergedaald ter Helle. Daar breekt al de vreugde open, de vreugde die wij deze nacht zullen mogen vieren en uitzingen, uw feest van Licht dat Gijzelf zijt en waarin Gij ons wil laten delen, in opnemen.
    Jezus, ik geloof in uw lijden, sterven en begraven zijn. Ik geloof dat Gij nederdaalt ter Helle en zult verrijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezegend Paasfeest aan allen

    BeantwoordenVerwijderen