maandag, 18 maart 2013

Uit het evangelie volgens Johannes
12, 46


Jezus zei :

'Ik ben het licht dat naar de wereld is gekomen,
opdat iedereen die in mij gelooft niet meer in de duisternis is.'

5 opmerkingen:

  1. Laten wij...dag na dag ...ook één blijven met Hem die ons naar Zijn en onze Vader zal leiden!!!Zoals Jezus zélf met Zijn Vader verbonden bleef!Ontdoe ons Heer van onze eigen verlangens,onze angsten onze twijfels...vervul ons van Uw Geest! Dank U God! Kom H.Geest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De duisternis is voor mij symbool in verschillende situaties.

    Dat ik zijn licht ook steeds in elke duistere situatie mag herkennen en zo over mijn eigen tekortkomingen en onzekerheden heen durf te stappen.
    Opdat ik vol zekerheid in zijn licht handel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Duisternis bestaat slechts dankzij het licht. Als we iemand willen redden uit de duisternis of ons 's nachts moeten verplaatsen, merken we dat ook onze ogen zich langzaam aanpassen aan de duisternis en een groter diafragma creëren om ook de duisternis te zien. Ook de focus is anders bij mannen (tunnelzicht om te jagen en zich snel te verplaatsen) dan bij vrouwen (meer kleuren en breder zorgzicht om op haar hoede te zijn). Wij moeten dus zeker ook de duisternis als teken van het licht respecteren. Als humor vervolgens, wil ik uit http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Murphy's_Law_(theory) deze wet ook graag vermelden:

    .

    Tot slot leerde ik van mijn (naast twee dochters eniggeboren?) zoon +F) ook dit uit Star Wars:

    The dark side = niet de negatieve zijde, maar die waar gevoelens erkend worden, dus naast haat ook liefde
    The light side = niet de positieve zijde, maar die die zakelijk vooruitgaat en ik klasseer persoonlijk hier de rationele huwelijkskeuze bij om een stabiele of meestal zelfs toch al zo'n 3000 jaren lang ideale opvoedingsbodem te genereren voor ons nageslacht: In het burg. wetboek art. 213, staat immers niets over de emotie en de liefde, omdat het huwelijk anders te 'vluchtig' zou zijn.

    Iemand die het licht wil herkennen, erkennen, kennen of 'en-nen', kan dat pas NADAT hij met duisternis geconfronteerd werd.

    +j (Jean Marc VAN BELLE, Bellegoed, Bellegem, Belgium, multigelovige en atheïst tegelijk)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moe, na een dag met veel fysieke inspanning, is het verheugend om Jezus' woorden te lezen : IK BEN het LICHT

    Ik mag nu gaan slapen, vertrouwend op een verkwikkende nacht.
    Deze kant van de aarde is nu in duisternis gehuld, maar ik ben niet alleen : Jezus' woorden dragen me mee de nacht door en morgen zal ik ontwaken met nieuwe kracht.

    Geloofd zijt Gij, Jezus !
    alle dagen en elke nacht

    BeantwoordenVerwijderen