zondag, 18 november 2012

Uit het evangelie volgens Marcus
13, 31


Jezus zei :
'Hemel en aarde zullen verdwijnen,
maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen.'

3 opmerkingen:

  1. ‘De Vader heeft zijn Zoon gegeven om ons te tonen dat Hij Vader is’.

    Wij mogen mensen van hoop zijn, van vertrouwen in de toekomst, wat er ook gebeurt. Zelfs als mijn wereld instort,Jezus heeft ons de Vader leren kennen en Hij is de basis van alle vertrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En "Zijn" voornaamste Woorden zijn :God liefhebben en de naaste en zichzelf beminnen om God! En ook weest waakzaam vs35"Met Hem door Hem en in Hem!"Dan alleen zal het ons lukken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jezus, gij kon wel heel extreme dingen zeggen !
    Wij weten hoe vluchtig woorden zijn - zeker gesproken woorden. Op papier is al iets anders, dat is toch al iets meer 'blijvend'.
    Maar gij Jezus hebt helemaal niets op papier gezet. En toch kent gij absolute waarde toe aan uw eigen woorden ! Hemel en aarde zullen vergaan, maar mijn woorden niet.
    Tja... Als zoon van God... Kon je die extreme uitspraken doen. Of misschien hebt gij dat nooit gezegd, en zijn het overdrijvingen, die u later in de mond zijn gelegd, door volgelingen die u hebben vergoddelijkt - we weten het niet.
    Help ons, Jezus, om geen aanstoot te nemen aan deze woorden, want u graag zien, als mens, dat kan ik, maar u graag zien als zoon van God - dat kan ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen