dinsdag, 20 november 2012

Uit het evangelie volgens Johannes
8, 12


Jezus zei :
‘Ik ben het licht voor de wereld.
Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis,
maar heeft licht dat leven geeft.’

3 opmerkingen:

  1. Zacheus was de hoofdtollenaar, de slechtste van allemaal, een afperser. Een klein gemeen manneke. Maar ook hij wou Jezus zien. Allemaal verlangen we op een bepaald moment in ons leven, naar het licht. Misschien pas op ons sterfbed. Zonde en dood en duisternis, onze nacht...
    Bekering en leven en licht, onze dag : Jezus die onze naam zegt en ons vraagt om onderdak !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vraag over de mens Jezus :
    Volgens de lezing van vandaag was hij, als rondtrekkend profeet, aangewezen op de gastvrijheid van mensen, niet alleen aan hun tafel, ook in hun logeerkamer.
    Ik vraag me daarbij af : hoe talrijk waren zijn volgelingen ?
    Moesten die dan ook allemaal ergens een bed vinden ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als men "onderdak" ...letterlijk verstaat ,ja toen Hij werd geboren :"een stal"! Mensen op bedevaart vinden onderweg ook een onderkomen! Maar spiritueel gezien is "de logeerkamer" :ons hart!Het beeld van Jezus die aanklopt aan een deur ,alleen aan de kant van een mens is er een "deurknop"! HIJ nodigt uit,HIJ dwingt niet!Wij zijn ook vry om "gastvrij" te zijn of...de deur toe te houden en voor mensen en voor God!Het een is duisternis ,het ander licht en vreugde!Maar zonder zich te laten bestralen door"Het Licht"is het moeilijk om voor anderen een lichtje te zijn, een "open deur!

    BeantwoordenVerwijderen