zaterdag, 24 november 2012

Uit het evangelie volgens Johannes
4, 14


Jezus sprak tot de vrouw uit Samaria :
'Wie het water drinkt dat Ik hem geef,
zal nooit meer dorst krijgen.
Het water dat Ik geef,
zal in hem een bron worden
waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.'

3 opmerkingen:

  1. KRIS,UW WOORD van LEVEN,van vandaag raakt mij diep. Ook voor mij was de ziekenzalving met het vergevende Woord van de priester, in Naam van Jezus, een aangrijpend moment.Dit hemels geluk zal ik nooit vergeten.Wat is het zalig dit BEWUST te kunnen meemaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het water dat Jezus ons te drinken geeft, is dat zijn woord ?
    Hoe Johannes het hier heeft opgeschreven - wat een verschil met de teksten van de Apocalyps ! Ik kan niet geloven dat dit dezelfde Johannes is - hoe Jezus het hier zegt aan deze onverzadigbare samaritaanse : zo klaar en duidelijk : Als gij het water drinkt dat ik u geef, zal het een bron worden in u, en ge zult nooit meer dorst hebben. Wat een diep aangrijpende woorden - wat een hoop die Jezus wekt bij deze vrouw - hij, een joodse man, die niet geacht werd te spreken met een heidense zondares.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De icoon geeft het weer op een heel eenvoudige manier : de vrouw in vurig rood. De waterkruik in het midden. Het is niet duidelijk wie het water geeft en wie het ontvangt. Maar man en vrouw zijn verbonden door water en door hun dorst. Jezus lest zijn dorst met het water voor zijn lichaam. Tegelijk biedt Hij zijn woord aan de vrouw, opdat zij er mee de dorst van haar ziel zou kunnen lessen. Het is een heel menselijke ontmoeting. Jezus zit, want hij heeft een eind gelopen, en hij heeft dorst. Hij is degene die water vraagt !

      Verwijderen