vrijdag, 23 november 2012

Uit het boek der psalmen
147, 1


Hoe goed is het te zingen voor onze God,
hoe heerlijk Hem onze lof te brengen.

6 opmerkingen:

  1. Kris, bedankt voor u Van Woord naar leven. Ik vind het ook spijtig dat kerken gesloten zijn overdag.
    Maar echt verdrietig ben ik om de definitieve sluiting van vele kerkjes .En dan op de koude, rationele wijze dat dit gebeurd. De plaatselijke bevolking heeft er niks aan te zeggen. Hun 'tractor' kan geen omweg meer maken langs het kerkje, geen angelus klokje hen er even aan herinneren dat er Iemand is die over hen waakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het ook spijtig dat er meer en meer rondom ons kerken een andere bestemming krijgen en zelfs niet te lang open blijven...wegens"diefstallen"!Maar er zal altijd een kapelletje of een kerk overeind blijven... toch!?Jaren geleden hebben we een "keldertje"in ons huis door onze pastoor van toen laten wijden om een gebedsruimte van te maken!Weliswaar zonder "Tabernakel" noch klokken,maar we konden er ons terugtrekken om ons Heer te loven!Is het daarom dat ik ook zo graag naar Oostenryk ga ?Daar komt men langs bergwandelingen nog veel Kruisjes tegen ...zelfs een"Bezinningsweg"!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem 12:31,mooi , een gebedssruimte in uw kelderke.
    Zelf heb ik ook wel een lees-meditatiehoekje.
    Maar ik heb medelijden met de trouwe parochianen die hun vertrouwde gebedsruimte verliezen ,sommigen al voor de derde keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja ...daar heb je gelijk in!!!Anoniem van 12:45
    Die van dat "kelderke!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is goed dat ieder thuis z'n eigen keldertje heeft.
    Wat uiteraard niets afdoet aan het feit dat het belangrijk is dat we ook samenkomen als gemeenschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb ook zo'n keldertje :)) Maar wij met onze keldertjes, laat ons vooral de kerken en kapellen vieren!!! De wereld mag zien dat er mensen zijn die deze plaatsen met liefde vieren!

    BeantwoordenVerwijderen