woensdag, 17 oktober 2012

Uit het boek Spreuken
28, 13


Wie zijn fouten verbergt, zal geen voorspoed kennen,
wie ze toegeeft en vermijdt, krijgt vergeving.

4 opmerkingen:

  1. Zijn fouten toegeven...dat is pas "Bevrijding"!Aan de andere kant moet men zich ook niet voor alles en allen schuldig voelen! Spijtig toch dat er zo weinig "Biechtgelegenheid" is! Kom H.Geest en leer mij en ons te leven in oprechtheid van hart! Dank U Heer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laten we bidden om de genade van het berouw. Berouw maakt ons nederig, opent ons hart, en doet ons voor de Heer knielen, of de stap zetten naar de biecht.
    Het zal ons weer 'recht' doen lopen, waardig en sterk, ons bemind wetend door de Allerhoogste, biddend zijn weg te mogen gaan.
    Kom heilige Geest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mysterie van aanwezigheid,
    Wonder van stille nabijheid,
    boven mij en onder mij,
    voor mij en achter mij,
    naast mij en in mij:
    blijf aanwezig,
    blijf nabij.
    Ik rust
    in U.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heer,
    Gij verdraagt niet dat wij ons beter achten dan anderen---

    Aan de kerkverantwoordelijke van elke parochie die deze blog lezen zou ik willen zeggen---:'vele mensen in de eigen parochie's vinden de drempel om de Eucharistie in eigen dorp bij te wonen veel te hoog wegens het achteloos voorbij gaan aan dorpsgenoten'.

    In deze zin:'
    Ze weten goed wie wel of wie niet ze willen begroeten'.

    Een vriendelijke blik een hoofdknikje of goede dag wordt niet beantwoord,dat is pijnlijk,en zo zoeken vele een andere kerk op om anoniem te zijn---
    Heer,geef dat de verantwoordelijke voor de parochie's voor alle mensen een voorbeeld van goedheid en vriendelijkheid worden.

    BeantwoordenVerwijderen