zaterdag, 28 juli 2012

Uit het evangelie volgens Lucas
6, 36


Jezus zei :

'Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is.'

9 opmerkingen:

  1. ja ik wil wel barmhartig zijn maar hoever moet/mag ik deze barmhartigheid doorvoeren???
    of is medelijdend eindeloos???
    dan vraag ik Heer leer mij altijd barmhartig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. BIECHT????Waar kunnen wij nog biechten??????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die vraag kwam nu ook spontaan in mij op!In de H. Eucharistie vragen we wel 5x om vergeving...maar het sacrament van de Biecht ja...2x per jaar!?Jac

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja,inderdaad waar kan men nog biechten?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zolang er priesters zijn (en die zullen er altijd zijn) kunnen we in principe biechten. Gewoon naar hen toegaan en om biecht vragen.
    Het is waar, de biechtstoelen in de kerk zijn niet meer op die wijze bemand zoals dat vroeger was, maar een biecht hoeft niet in de biechtstoel.
    Ik denk dat het voor veel priesters ook 'deugd' doet dat mensen aan hen komen vragen om een biecht af te nemen.
    Ik vermoed dat we dit allemaal niet te negatief mogen zien. Als we in ons hart aanvoelen dat er gebiecht moet worden: gewoon doen zou ik zeggen. Met alle goede gevolgen van dien...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wanneer de nood het hoogst is is de redding nabij.de priester die jouw vertrouwen waardig is (en dat is het knelpunt denk ik) zal wel op je pad komen .

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Henri JAECQUES28 juli 2012 om 16:09

    Ik zou zeggen aan mijn zeer lieve
    broeders /zusters in Christus Jezus betreffende de "BIECHT" ! Vooraleer ons af te vragen waar we nog kunnen biechten is het van zeer groot belang te weten wat en wanneer er te biechten valt ! In de grond moet een "BIECHT" altijd een gesprek kunnen zijn van diegene die komt "biechten" met zijn "BIECHTVADER/PRIESTER" ! Over koetjes en kalfjes hoeft het zekerlijk NIET! Over het alledaags leven van een doodgewone man/vrouw met zijn bekommernissen en strugle for live en op die manier tracht zijn gezin te onderhouden en zijn kinderen Christelijk op te voeden , daarvoor is de biecht NIET ingesteld en hoeft men zekerlijk niet al die kleine haperingskes(soms ne keer met 'n .....ertussen door)NEE hiervoor hoeft geen biecht want Jezus weet heel goed wat het harde dagelijks leven soms al eens met zich meebrengt. Wat dan wel en zekerlijk in een zeer menselijk en berouwvol gesprek met de "BIECHTVADER/Priester" van gezicht tot gezicht (eventueel ) op de knieên maar nooit in een donkere niet aangename biechtstoel! Wat dan wel ??? Hier knijpt het "westers geloven " Onze "vlaamse Roomse Katholieke Kerk" durft het niet meer aan de (jonge)en ook wel reeds (oudere) mensen te wijzen op wat nog immer "groot" kwaad is ! En dit over het ganse maatschappelijke leven ! Waarden als "eerlijkheid" "het grootschalig liegen en bedriegen op het politieke vlak en zich zelf onnoemlijk verrijken op de kap van de eenvoudige werkende mens""Miljoenen bonussen opstrijken op het sociale & of politieke vlak""Zijn gegeven woord breken en zo evenmensen de armoede injagen,het stond op geen papier wat men beloofd had ""ik spreek dan nog niet over de MORALITEIT..Als politiek verantwoordelijke...het toelaten van openbare zedenschennis..bvb met honderden NAAKT de straat laten oplopen" " Huwelijksontrouw en het bijwonen van orgiën (roze balletten) ! Kortom , d'er worden in deze atheistische loge wereld door heel veel mensen (o.a. sommige leidende figuren ) ernstig enorme fouten gemaakt en juist dit moet gebiecht en voor zover nog mogelijk herstelt worden ! De vraag blijft dan nog steeds ....WAAR ? Helemaal NIET moeilijk ...Je klopt bij gelijk welk KLOOSTER (van Priesters natuurlijk) aan en je vraagt een "BIECHTGESPREK" ! Of je belt bij eender welke nog goedmenende en zeer ROOMS KATHOLIEKE PRIESTER aan en vraagt om een ,terug zoals hoger vermeld , een "BIECHTGESPREK"!
    Zo eenvoudig en simpel is het Maar .....in een donkere onaangename biechtstoel om te biechten dat je vijf maal gevloekt hebt van miserie, dit is verleden tijd en hoeft eigentlijk geenzins ! Ik wens al mijn goeie zoekers hieromtrent goeie moed en wie zoekt die vindt vooral wanneer je JEZUS en zijn vergiffenis broodnodig hebt! De HEER zegene jullie ! Henri Jaecques.TORHOUT.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wij moeten niet de fouten van een ander onderzoeken maar liever die in ons eigen hart huizen, zij zijn vooral de vredeverstoorders: afgunst, eigenwaan, hoogmoed, zijn er enkele van. Die vaak de bron zijn van foute daden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De heilige Communie zuivert van dagelijkse zonden !!!

    BeantwoordenVerwijderen