vrijdag, 27 juli 2012

Uit de eerste brief van Petrus
1, 22b-23


Heb elkaar onvoorwaardelijk lief, met een zuiver hart, als mensen die opnieuw zijn geboren, niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad, door Gods levende en altijd blijvende woord.

5 opmerkingen:

  1. Dat is nu wel 't moeilijkste in onze omgang en denken over anderen!!!Bijna onmogelijk zonder de hulp van God!Wetende dat Hij ons onvoorwaardelijk liefheeft!De normen in de wereld zijn dikwijls ook zo anders:een hoog diploma hebben, rijk zijn of worden,minachtig neerkijken op andersdenkenden,andere culturen,andere geaardheid noem maar op!Er is niets mis om rijk te willen zijn,nog om een hoog diploma te hebben...wees dan dankbaar en deel met" armeren",verdraag de "vreemden"vluchtelingen",wees geduldig met alle mensen wie ze ook zijn...!Om zo te denken en te leven...wees ons nabij HEER!Dank U Heer!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit heerlijke gevoel opnieuw geboren te zijn, geeft ons hoop dat wij het werkelijk leren: meer en beter liefhebben, met een zuiver hart. We zijn hierin niet alleen, we zijn omringd door Heilige hulp en steun. Dank U Heer, dank U Heilige Geest voor dit leven met U!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met dank en blijdschap voor "Dagelijks Bijbelcitaat", zou ik graag ook deze blog aan jullie voorstellen: http://www.kleinoodvanliefde.blogspot.be/ - Kleinood van Liefde

    BeantwoordenVerwijderen
  4. daar waar liefde woont daar is GOD
    GODZIJDANK ja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. de Heer liet me een woord herinneren:

    "IK veroordeel je niet, maar ...ga ... en zondig niet meer. "

    van Zoeker

    BeantwoordenVerwijderen