woensdag, 14 maart 2012

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
13, 10b


De wet vindt zijn vervulling in de liefde.

4 opmerkingen:

  1. Soms is het moeilijk de kerkelijke wetten te volgen. Om een voorbeeld te geven. De ene priester vindt dat je wel ter communie mag als je gescheiden bent en de andere niet.
    Lang geleden ben ik gescheiden en de priester wilde me destijds wel helpen om te proberen om ook het huwelijk te laten ontbinden. Dat durfde ik toen niet, vanwege de agressie van mijn ex man. Ik ben tot voor kort wel ter communie gegaan... Als onze Lieve Heer mij daar nou eens een antwoord op zou kunnen geven....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Paulus schrijft dat de liefde de hele wet vervuld,dan denk ik dat we beoordeeld worden naar de liefde die we in onze daden en woorden hebben gelegd.
    God is zoveel groter dan de wet,Hij ziet naar hat hart en de oprechtheid en het verlangen om Jezus als voedsel voor onderweg te ontvangen.
    Een huwelijk dat een vechthuwelijk is waar er geen liefde meer te bespeuren valt ,maar enkel agressie,en haat ----is dat nog een huwelijk voor God ?

    Ik denk niet dat het hier om kerkelijke wetten gaat ,maar om de wet van de Liefde,en de wet van de liefde is de genade tijd waarin we door het Verlossingswerk van Jezus in mogen leven.
    Ik ben wel OLHeer niet,Hij ziet het hart !!!En het verlangen.

    In geval van twijfel is een geestelijke communie mischien waardevoller !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heer, leer mij méér liefhebben aub, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Laten we bidden voor de slachtoffers van de busramp en voor allen die in diepe rouw zijn.
    Heer ons ons bidden aan;ontferm U over ons.

    BeantwoordenVerwijderen