dinsdag, 6 maart 2012

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
12, 10


Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf
.

4 opmerkingen:

  1. Eerst wil ik zeggen hoe "goed" mijn dag begint bij 't lezen van de uitleg van Kris over het Evangelie! Dankjewel!!!Het is alweer zo dat "de ander hoger achten dan jezelf" zonder Gods Hulp niet mogelijk is...!Ook soms het tegenovergestelde is waar...jezelf ook aanvaarden en weten dat je waardevol bent in de ogen van God!Blijf ons allen zegenen Heer met Uw Liefde zodat we anderen en onszelf kunnen beminnen!En vooral in de 1ste plaats "U" liefhebben!Dank U Heer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als we de anderen hoger achten dan onszelf,dan hebben we met iedereen vrede, als we onrechtvaardig beoordeelt worden,en we kunnen zwijgen
    door deze vernedering aan God op te dragen,dan hebben we pas elke broeder en zuster lief.
    Térése van Lisieux zei;'Ik doe alsof mijn neus bloedt'.
    In de praktij is dit menselijk gezien onmogelijk-onze natuur komt in opstand---wat de reden is dat we nooit tot volledige vrede komen -de vrede van God.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laten wij elkaar in het oog houden om met elkaar te wedijveren in liefde en daden van liefde - Heb. 10,24 (Kerk & Leven)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik blijf het moeilijk hebben met de woorden "acht de ander hoger dan uzelf". Het voelt aan alsof ik minder ben dan de andere. In Gods ogen zijn we toch allemaal zijn kinderen. Als ik iets uit liefde voor iemand doe, acht ik die andere niet hoger, maar doe ik dat met plezier omdat ik die andere graag zie. Mensen graag zien, hen helpen, hen het beste toewensen, voor hen bidden, . . . ervaar ik écht niet als hun hoger achten dan mezelf. Liefde schenk je toch belangeloos, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen