woensdag, 25 januari 2012

Uit de eerste brief van Paulus aan de Korintiërs
13, 1


Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen; had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal.

4 opmerkingen:

  1. Als woorden NIET vanuit het hart, DE LIEFDE komen, betekenen ze NIETS. Dan zouden we haast kunnen zeggen "Als dat wat je te zeggen hebt niet mooier is dan de stilte, zwijg dan", kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi hi..."kleintje" !
    Dat is nog waar ook!Ik moet ook leren geen "flapuit" te zijn!
    Het laatste wat ik wil is ,mensen kwetsen!
    Daarom ook moeten we waakzaam zijn
    en verbonden blijven met de LIEFDE,
    die in ons woont!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kleintje wat heb je dat mooi uitgedrukt !!!ja de stilte is inderdaad mooier dan vermaningen of terechtwijzingen ---maar die zijn soms ook noodzakelijk,zolang het in liefde en vrede kan gezegt worden is het positief en kwetsten we niemand---alhoewel---men vlug in een duscussie kan komen ,waar we ons geduld kunnen verliezen,en de woorden te hard worden-om in liefde uitgesproken en in vrede aangenomen kunnen worden.Heer ,red ons om geen schelle of dreunende woorden te spreken (of te denken).
    Help ons om in liefde onze opdrachten en werkzaamheden te verrichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. “Maar soms is de meest efficiënte communicatie die van de stilte, die ons tevens in staat stelt om te onderscheiden wat werkelijk het beluisteren waard is. In die stilte ontstaat ook de ruimte voor gebed, bezinning en het stille gesprek met God.
    (Uit :Van Woord naar leven)

    BeantwoordenVerwijderen