dinsdag, 24 januari 2012

Uit het evangelie volgens Matteus
7, 21


Jezus zei :
'Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader.'

4 opmerkingen:

  1. Vandaag horen we in het Evangelie dat Jezus tegen de mensen die om Hem heen zaten,zegt;"Die de wil van de Vader doen,zijn Mijn broers en moeder".

    Laten we de ingevingen van de Heilige Geest trouw opvolgen ,onze dagelijkse plichten trouw ter harte nemen,en de tijd vrij maken om stil bij Jezus te verblijven;in stil gebed,door Zijn Woord ,door de Eucharistie en door af en toe een retraite te volgen.
    En onze naaste zachtmoedig(zoals Jezus)tegemoet gaan of ontvangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel voor deze wijze en aanmoedigende reactie !
    Het Koninkrijk van de hemel binnengaan is ook al voor nu!
    Dat maakt van ons vreugdevolle en blije mensen!
    Wat er ook gebeure!
    Als men maar ons hart openen voor Hem en zo ook voor de mensen die Hij op onze weg zet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laten we vooral ook consequente mensen zijn. Dat ons gebed mag overvloeien naar ons dagelijks leven. Dat ons leven gebed mag zijn, de Heer ontmoetend, Hem liefhebbend in allen en alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Onder alle vrouwen is Maria de enige die tegelijk maagd en moeder is, niet alleen in de geest, maar ook in het lichaam. Zij is moeder volgens de geest... van de ledematen van Christus, dat wil zeggen van ons, omdat ze door haar liefde meewerkt om de Kerk van de gelovigen te baren, die ledematen zijn van de goddelijke leider en ons Hoofd: Christus (Ef 4, 15-16), van wie ze werkelijk de moeder naar het vlees is. Het was immers nodig dat onze leider naar het vlees geboren werd uit een maagd, om ons te leren dat zijn ledematen geboren moeten worden naar de geest van een andere maagd, die de Kerk is.

    Maria is dus de enige die tegelijk naar geest en lichaam, moeder en maagd is. Maar de hele Kerk is in de heiligen, die het Koninkrijk der hemelen moeten bezitten, ook naar de geest moeder van Christus en maagd van Christus.

    (Heilige Augustinus)

    BeantwoordenVerwijderen