woensdag, 4 september 2013

Uit het evangelie volgens Johannes
8, 12


Jezus zei :


‘Ik ben het licht voor de wereld.
Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis,
maar heeft licht dat leven geeft.’

9 opmerkingen:

  1. Dank u Heer dat U ons helpt om in Uw Licht te treden! En zo onze duistere kanten helpt doen verzwakken en doen verdwijnen!Zodat we op onze beurt een "lichtje" mogen zijn voor anderen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank u.
      Binnenkort wordt een zieke vriendin onder narcose geopereerd. Het 'buiten kennis zijn' en het bewustzijn niet 'onder controle' hebben geeft angst; en ook voor wat daarna komt. Voor zichzelf houdt zij nu het beeld van Jezus voor zich; 3 dagen in het graf.

      Na de donkerte tijdens de operatie, wordt zij wakker in het licht als compleet nieuwe mens. En met het vertrek van de donkerte, is bovendien de 'oude stem' mee weggenomen en vertrokken; de stem die haar leven lang al krachtig inwerkt op haar zelfvertrouwen en haar in de zwaarte-hoek drukt.

      Heer, laat de stem van haar duistere kant achter in wat verwijderd wordt en laat haar als nieuwe en gelukkige mens in het licht terugkeren.
      Met dank aan jou, anoniem van 8.43 uur.

      Verwijderen
  2. waarom ik geloof ?
    omdat ik nood heb aan veiligheid en vertrouwen,
    omdat ik schrik heb van de kou en de dood en de absurditeit van al ons werken en streven
    omdat ik wil leven, goed leven, leven delen

    waarom ik in Jezus geloof ?
    omdat ik als kind over Jezus leerde, zoals elders kinderen leren over Mohammed of Boeddha.
    omdat alle andere boodschappers voor hun eigen winkel klappen, en die winkels hebben een sluitingsuur. Maar onze godsdiensten spreken voor de winkel (het rijk) van god. En die is altijd open.

    Of we nu gezond zijn (en winnen) of ziek zijn (en verliezen)... Hij gaat ons altijd voor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat wordt hier bedoeld met 'onze godsdientsten?'En zijn dan slechts die goed???

      Verwijderen
    2. Aan anoniem van 9:02
      Zingeving en spiritualiteit van allerlei en niet Rooms Katholiek ,zijn een bloeiende wereldmarkt geworden,een economie op zich,waarom zouden we in die grond gaan graven als de Heer zelf ons de goede grond heeft aangewezen?de heilige Schrift!!!.
      Kieskeurig zijn is belangrijk,net zoals we gezond voedsel voor ons lichaam willen,moeten we ook gezond voedsel voor onze ziel kiezen,mensen moeten beschermd worden door dwaalleraars en dat doet de Rooms Katholieke Kerk: haar Leer is gezond voedsel.

      Verwijderen
    3. Schrijffout ;'door' dwaalleraars moet 'voor' dwaalleraars zijn.
      Met mijn excuses.

      Verwijderen
    4. Aan anoniem van 9:02
      Onze Paus richt momenteel een dringende uitnodiging aan de hele Katholieke Kerk en zei "ik verruim die uitnodiging tot alle christenen van de andere Belijdenissen, tot de mannen en vrouwen van andere Godsdiensten, en ook tot die broers en zussen die niet geloven"
      Natuurlijk is er goedheid bij de atheïsten en is er ook veel verkeerd bij gelovigen. Maar wat ik bedoelde is dat voor mij Jezus een bron van licht is, niet zoals het licht van de etalages en de reclame, maar een innerlijke lichtbron, die leven geeft.
      Het was zeker niet mijn bedoeling om u te beledigen, als u op een andere manier gelooft. Mijn excuses.

      Verwijderen
  3. ‘CHRISTENDOM DREIGT VOLLEDIG TE VERDWIJNEN UIT SYRIE’
    BRUSSEL (KerkNet/Asianews) – Metropoliet Hilarion, de 'nummer twee' van de Russisch-orthodoxe Kerk en tevens de verantwoordelijke voor de dialoog met de andere christelijke Kerken spreekt in een gesprek met ‘Asianews’ de vrees uit dat extremistische rebellenfracties zich tot doel hebben gesteld om het christendom volledig te doen verdwijnen uit Syrië. De Russisch-orthodoxe kerkleider benadrukt dat de oorlog in Syrië al lang geen burgeroorlog meer is. “Buitenlandse machten vechten er een strijd uit en de gewapende groepen, die wij de oppositie noemen, bestaan vaak uit buitenlanders die met buitenlands geld worden betaald. Wij maken ons ernstig zorgen over de gevolgen van dit conflict voor de burgerbevolking en de christenen. Het is duidelijk dat extremistische groepen, zich tot doel hebben gesteld om het christendom in Syrië volledig te vernietigen. Zelfs indien zij maar tijdelijk de macht krijgen, dreigen christenen verdreven te worden en hun kerken vernield.”

    Laten we bidden,voor vrede.
    Ik hoorde op de Nederlandse TV dat de rebellen, de ondergang van Rome en Amerika als doel hebben----

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wanneer ons geloof goed is verankerd in onszelf,
    zal niets dat kunnen aantasten, maar behouden blijven.

    BeantwoordenVerwijderen