zaterdag, 15 juni 2013

Uit de tweede brief van Paulus aan de Korintiers
1, 19c


Jezus Christus belichaamt het ja.

6 opmerkingen:

  1. Jezus we zeggen 'ja' op alles wat goed is en wat in het Evangelie staat,wat ons hart rust geeft,alles wat goed is voor onze naaste.Maar mogen we ook 'neen' zeggen tegen onze naaste?Tegenwoordig moeten we dagelijks onze afkeuring laten blijken door niets te zeggen of een opmerking te maken,dat wij er gans anders tegenover staan.
    We kunnen het slechte niet goed praten ,en toch wacht men op onze goedkeuring,of we worden afgestraft---door provovatie--het gaat om mensen waar we moeten mee samenleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begrijp je goed anoniem van 07:51! Jezus zei :Ik ben geen vrede komen brengen...vuur ben ik op aarde komen brengen!(Lucas 12 vers 51 tot 53)!Het is daarom goed je dag te beginnen in gebed en er steeds op te letten in de loop van de dag nog dicht bij Hem te vertoeven! Aan wie véél gegeven is wordt veel gevraagd ...en alleen kunnen we 't niet!Na die provocatie komt dan soms :"Ik zou soms willen geloven zoals jij!" Weet je in de zaligsprekingen staat geschreven:"Zalig=gelukkig, die vervolgt worden in Mijn Naam" Ik wens je oprecht "Gods Vrede!"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik begrijp je niet goed anoniem van 07:51
    Het lijkt wel alsof gij het gedrag van anderen moet veroordelen, en dat zij u dat betaald zetten door u nog meer en bewust te provoceren. Het lijkt wel of ze er een spel van maken om u te pesten. Ben je zeker dat Jezus van u vraagt dat ge hen op deze manier blijft afkeuren ? Of zou Jezus wél in staat zijn om een liefdevol contact te maken met deze mensen, zondaars ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem van 7:51 u begrijpt mij niet goed---ik soms ook niet ,soms valt het lichte zwaar en het zware licht.
      Ja ,Jezus zou zeer zeker een liefdevol contact leggen met hen kunnen leggen,maar de vrije wil zal Hem nog beletten in te grijpen.
      De situatie van mijn omgeving is aan de Heer bekend,ik leg alles in Zijn handen.

      Dank je anoniem van 9:05 voor je goede tips,ja ik begin mijn dag met gebed en het vaste voornemen de dag mét Jezus door te brengen,maar in de praktijk blijft het vallen en opstaan ,altijd opnieuw oefenen ,in geduld en zachtmoedige verdraagzaamheid.

      Geloof en kerk wordt door vele van de jongere generatie voorbijgestreefd en verleden tijd genoemd...Heer ,ontferm U.Kom heilige Geest maak U kenbaar aan de opstandige jongeren.

      Verwijderen

  4. Natuurlijk blijven we houden van onze kleinkinderen ,maar niet van hun daden en gedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zoals Jezus, "Ja" zeggen.
    Ja zeg ik tegen het appel dat op mij gedaan wordt; een appel dat ik op dat moment diep van binnen voel. Wanneer ik mijn geweten voel aangesproken en juist op momenten dat ik er eigenlijk voor wil weg lopen. Dit kan om verschillende redenen zijn.

    Ook zeg ik wel eens "Nee".
    In afweging met mijn geweten, voel ik dat dat op momenten beter is; ook daarvoor kunnen verschillende redenen zijn. Het kan dan zijn dat ik er op een later moment met "Ja" antwoord, maar wanneer ik "Nee" zeg omdat ik er anders onderdoor ga, of geschoffeerd wordt laat ik de Geest en de Tijd hun werk doen.

    Dan kan niet Jezus bedoeling zijn geweest. En bovendien, wanneer je er zelf 'niet bent', ben je er ook niet voor de ander.
    Wanneer je goed blijft voelen, antwoord je wel op de juiste manier denk ik en hoef je je ook niet schuldig te voelen oid.

    BeantwoordenVerwijderen