dinsdag, 11 juni 2013

Uit het evangelie volgens Johannes
14, 27ab


Jezus zei :

Ik laat jullie vrede na;
mijn vrede geef Ik jullie,
zoals de wereld die niet geven kan.

5 opmerkingen:

  1. Ja zo'n vrede welke men krijgt zelfs in zéér moeilijke omstandigheden!Die vrede komt als men de hulp roept van Hem die "De ware Vrede" geeft!Zo heb ik die mogen ondervinden bij mijn man in de palliatieve zorgen...het was écht al een stukje "hemel" op aarde in zijn kamer !Spijts het verdriet en de angst en nu ...het gemis! Ik geloof dat hij nu héél vredevol en gelukkig is!Dat is voor ieder van ons de weg naar het "Eeuwig leven"Nu al hier op aarde kunnen wij dat"hemels" gevoel al hebben als we ons blijven richten ...met vallen en opstaan,naar HEM die de échte Vrede geeft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank u, Anomieme zuster

      Uw ervaringen, aan de zijde van uw stervende man, en ook nu u hem mist, tonen de nabijheid van de hemel : ongrijpbaar aanwezig. Vrede gevend zoals de wereld die niet geven kan.

      Het geloof in de verrezen Heer is uniek voor het christendom.
      Ook moeder Theresa en haar zusters beleefden dit (spijts alles) wanneer zij stervende mensen op straat gingen zoeken en hen nog wat verzorging en troost probeerden te bieden. Vanuit hun biddend zich blijven richten ...naar HEM die de échte Vrede geeft!

      Verwijderen
  2. De diepte van deze woorden raakt me steeds opnieuw

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gods rust en vrede heb ik gisteren aan een heel onrustige mens toegewenst ook al geloofde hij in niets meer (zei hij) Ik hoop dat het waar mag worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank aan jullie diepgaande reacties !Ik blijf ook bidden voor de zovele mensen die wanhopig en diep ongelukkig zijn!Help hen Heer!"Naar wie zouden wij gaan,Gij hebt Woorden van Eeuwig leven!!!"

    BeantwoordenVerwijderen