zondag, 27 januari 2013

Uit het boek Nehemia
8, 10c


De vreugde die de Heer u geeft is uw kracht.

3 opmerkingen:

  1. De vreugde die de Heer mij geeft - welke vreugde is dat ?

    ik voel me dikwijls blij en dankbaar omdat ik leef. Maar dat kan elk mens wel voelen - denk ik dan - daar hoef ik toch geen Christen voor te zijn ? Wat is die vreugde die de Heer mij geeft ?

    Een inspiratie zegt :
    "De vrede van de Heer zij met u"
    In de onrust van m'n bezorgd bestaan, mag ik toch geloven dat God liefde is. En dat brengt me vrede en vreugde. Ik weet ook wel dat ik ga sterven, en dat er veel onrecht en lijden is. Dat ik niet alles kan oplossen en dikwijls zwak ben en moe.
    Maar het besef dat God liefde is, dat mensen mekaar kunnen vergeven, dat we elke dag nieuwe kansen krijgen... is dat de vreugdebron die Jezus geeft ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze opmerking is terecht, God is vergevensgezind, bij wie kunnen wij anders terecht,hij onze Vader in alle nood.......laten wij dat vertrouwen nooit verliezen maar bewust worden van zijn oneindige goedheid,barmhartigheid,zijn liefde voor de mens die hem
    waarderen en eren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke vreugde is dat. De vreugde die het Woord vergezeld dat diep in het hart werd gezaaid. Een vreugde die leeft op de bodem van de ziel, als een basistoon waartegen de dingen van het leven een mooi accoord vormen.

    BeantwoordenVerwijderen