donderdag, 3 januari 2013

Uit de eerste brief van Johannes
4, 7-8


Geliefde broeders en zusters,
laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort.
Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God.
Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde.

5 opmerkingen:

  1. Dit citaat impliceert dat atheïsten niet zouden kunnen liefhebben. En ik ken mensen die 100% atheïst zijn en wel van hun partners of kinderen houden, dus dit citaat slaat helemaal nergens op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. God woont diep in élke mens,ook in een atheist,maar hij gelooft dit niet.Zijn vrouw,kinderen en vrienden liefhebben is een natuurlijk gevoel die hij hen geeft.Maar eerst God liefhebben geeft een nieuwe dimensie aan uw liefde...uw vijanden leer je dan ook beminnen.Dit is alleen mogelijk met de Kracht van Gods Geest die ons bezielt.Menselijk gezien...onmogelijk!!!Daarom...God de 1ste plaats geven,putten uit Zijn Liefde om zo op onze beurt élke mens te beminnen ,wie hij ook is!Wat heeft Jezus als mens moeten lijden,Hij die de Liefde zelf is,Hij gaf Zijn Leven voor iedere mens!"HIJ is de WEG,de WAARHEID en het LEVEN"!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is niet omdat je God niet erkent dat God je niet de kracht geeft om lief te hebben. Ik denk dat Hij dat heel zeker wel doet. Anderzijds is het goed om je liefde ook een naam te kunnen geven, een oorsprong, een doel. Dan wordt het liefhebben zo anders, zo voller. Het krijgt een eeuwigheidswaarde, je doet het in vereniging met Iemand.
    Is dit hetzelfde als iemand die bemint zonder God? Vanbuiten misschien wel, vanbinnen niet.
    Maar het is zeker geen garantie wanneer je beweert vanuit God te beminnen dat je goed bezig bent. Zo kan de liefde van een atheïst veel zuiverder zijn dan de liefde van een bewust gelovige.
    Gelukkig moeten wij daar niet over oordelen. Laten we dat aan God overlaten.
    Zo dacht ik...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja sorry!Mijn bedoeling was zeker niet om te beweren dat een atheist ook niet kan liefhebben!Het verschil ligt wel vanbinnen!Een beetje een reactie op dat:"dit citaat helemaal nergens op slaat!"Maar ja wie ben ik om te oordelen...!

      Verwijderen
  4. Ik denk dat zelfs een ongelovige de liefde Gods in zijn hart geplant is,zonder God zouden we zelfs niet kunnen ademhalen.
    De Bron is God ,Jezus openbaart Hem als 'Onze Vader '.

    Volgens mijn ervaring zijn er geen atheîsten,enkel mensen die het goddelijke licht nog niet ontdekt hebben in hun eigen hart.

    Gebed verbindt ons met God!!!

    BeantwoordenVerwijderen