woensdag, 12 september 2012

Uit het evangelie volgens Johannes
12, 46


Jezus zei :

'Ik ben het licht dat naar de wereld is gekomen, opdat iedereen die in mij gelooft niet meer in de duisternis is.'

1 opmerking:

  1. Een héél bijzonder ;'Van Woord naar leven ...om bij stil te staan en te overwegen ,wat een rijdom !!!in dit commentaar !!!dank je wel.


    “Samen met hen daalde Hij af", lazen we gisteren in het evangelie. Jezus gaat niet zomaar naar de mensen, Hij komt van boven, en doordat Hij van boven komt is zijn komen eigenlijk een afdalen. En bij het afdalen gaat Hij voorbij aan de gewone menselijkheid en de gewone medemenselijkheid, voorbij aan de verzadigden, voorbij aan de lof van de mensen. Jezus daalt af naar de geschonden mensheid.

    Het zijn dan ook geen gewone menselijke problemen die in het evangelie worden aangeraakt zoals economie, beurs, cultuur, maatschappij-inrichting. Het evangelie komt met iets anders dan waarmee wij elkaar geluk toewensen, iets anders dan wat ons verzadigt. We moeten dus niet alleen zien naar de inhoud van de zaligsprekingen, maar ook naar waar ze vandaan komen, hoe ze vanuit die hoogte iets meenemen naar de diepte.
    Het is de rijkdom van God die aan de 'armen' gegeven wordt. De kracht en de rijkdom van God die Jezus op de berg in het gebed heeft ervaren, wordt hier bij ons beneden geschonken.

    Laten we ons hart openen voor Gods' rijkdom die zo anders is dan de rijkdom die de wereld nastreeft.



    BeantwoordenVerwijderen