donderdag, 17 mei 2012

Uit het evangelie volgens Matteus
28, 20b


Jezus sprak :

'Houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.'

4 opmerkingen:

  1. Dank U Heer! ja dat U bij ons blijft
    is een grote geruststelling.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn zo enkele zinnen uit de Bijbel die mij diep hebben getroffen,zodat mijn leven een andere wending nam!"Ik ben de Weg,de Waarheid en het Leven"! De ontmoeting bij het open graf...toen de verrezen Heer zei:"Maria"!En nu deze woorden:"IK ben met jullie alle dagen...!Ik word er stil van en wil meer en meer met vallen en opstaan...HEM volgen!Help mij daarbij Heer! Dank U Heer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jezus sprak:Ik ben met jullie,alle dagen,tot de voltooiing van deze wereld.
    In de Ge
    loofsbelijdenis bidden we elke zondag;'Hij is opgevaren ten hemel en zit aan de rechterhand van de Vader---Vandaar zal Hij komen oordelen de levenden en de doden".

    Dus in de Geloofsbelijdenis staat niets van een Tweede Wederkomst van Jezus voôr het Laatste Oordeel.
    Kan iemand daar een beetje uitleg over geven?

    Zoveel mensen (katholieken)en christenen geloven dat de Heer,een rijk op aarde komt stichten.En zien uit naar Zijn tweede Komst.

    Volgens sommige theologen is de Tweede Komst van de Heer,Zijn voortdurende Aanwezigheid in het Sacrament van het altaar en Zijn dagelijkse Komst in de heilige Communie...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem van 08:10, ik merk ook dat hoe dieper men nadenkt, hoe meer vragen je krijgt, zo was ik ook met de Waarheid. Volgens ik denk is de tweede komst , de komst van de H.Geest. Jezus heeft bij Zijn heengaan toch belooft Zijn Helper te zenden. "En Hij zal u alles leren" EN elders zegt Jezus : "Alles wat Hij u zegt komt van de Vader "en nog ergens:"Mijn Vader en Ik zijn één, alles wat van de Vader is ,is ook van Mij".Dus Vader, Zoon en H.Geest zijn één. Vanmorgen zijn wij de noveen begonnen om de komst van de heilige Geest te vragen. En de woorden van de voorganger aan het begin van de Eucharistie waren ook in die richting.
    Spijtig dat ik ze niet kan herhalen maar een zin was als volgt: "zonder
    de H.Geest is geen leven in de Kerk mogelijk." Dat betekent voor mij wederkomst want Jezus zegt van Zichzelf toch: "Ik ben de Weg , de Waarheid en het LEVEN".
    Stuntelige uitleg, ik weet het maar deze geheimen zijn zo moeilijk in woorden uit te drukken.

    BeantwoordenVerwijderen