donderdag, 10 mei 2012

Uit het evangelie volgens Matteus
25, 40


Jezus sprak :

'Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.'

3 opmerkingen:

  1. Mijn naaste liefhebben...elke dag weer !Dat is alleen mogelijk als we in Hem blijven! Onaanzienlijksten zijn niet alleen zieken, misvormden of armen...het zijn ook jaloersen, sterk "autoritairen", sarcastischen, spottenden!En toch proberen met Zijn geduld, Zijn vergevingsgezindheid en Zijn "Liefde"ze te beminnen en hen te vergeven!Maar dat is enkel mogelijk als we in HEM verbonden blijven!Elke dag weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat ik doe doe en hoe en waar doe ik niet uit mezelf maar luister wat mijn hart me ingeeft. Daar ervaar ik Jezus en hopelijk 'doe' ik Jezus.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Liefhebben is liefde geven : in de eerste plaats aan jezelf, om zo liefde écht door te kunnen geven, dat is Gods liefde beaamd door onze weder-liefde... "Liefde komt van God, wordt bezield door God en keert terug naar God"... Dikwijls wordt dit niet gezien, en is het moeilijk te blijven beminnen... Maar keren we dan terug in ons hart naar God, laat Hem vriendelijk en goed zijn voor je daar waar je vertrouwen stelt in Hem en Hem dankt voor zijn Aanwezigheid... Dan gaat het weer.
    "Breng liefde waar geen liefde is, en je zult er liefde vinden", (heilige Jan van het Kruis).
    Jezus, barmhartigheid, ontferm U over ons...

    BeantwoordenVerwijderen