zaterdag, 25 februari 2012

Uit het evangelie volgens Lucas
5, 31-32


Jezus sprak :
‘Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar wie ziek is wel; Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar om zondaars aan te sporen een nieuw leven te beginnen.’

3 opmerkingen:

  1. Als we niet denken beter te zijn dan anderen,omdat we regelmatig bidden...naar de mis gaan ,de Bijbel lezen, zich verdiepen in geestelijke lectuur,in christelijke meditatie!
    Dat alles is goed,zeer goed zelf!
    Maar wel zich verbonden weten met God en daardoor de kracht vinden Hem te vinden ,te volgen in 't dagelijks leven Hem "liefhebben" en weten dat men dan alleen anderen kunnen vergeven ,liefhebben en ook zichzelf!!!Want zonder "HEM" zijn we (ziek)...niets!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zijn we niet allemaal eens ziek ? Hebben we niet allemaal eens een dokter nodig ?
    Zondigen we niet allemaal eens ? Zijn we niet allemaal zondaars ? Hunkeren we niet allemaal naar Liefde ?
    Dank U wel Jezus, om ons altijd opnieuw op te roepen uw Liefde te beantwoorden in verbondenheid met onze naaste, kleintje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heer ,ik ken geen 'gezonde mensen'allen zijn in hetzelfde bedje ziek,of ze hebben kwetsuren ,angsten,leven in tweedracht,zijn lichamelijk of geestelijk ziek---Heer wij allen hebben U, onze Hemelse Geneesheer nodig,zonder U zouden we ophouden te ademen,dus Heer bent U voor alle mensen gekomen !!!dank U wel Heer.

    BeantwoordenVerwijderen