zondag, 27 april 2014

Uit het evangelie volgens Johannes
20, 19b-20


Jezus kwam in hun midden staan en zei:
‘Ik wens jullie vrede!’
Na deze woorden toonde Hij hun zijn handen en zijn zijde.
De leerlingen waren blij omdat ze de Heer zagen.

5 opmerkingen:

  1. “Wees blij in de Heer ten allen tijde.”
    Is jezus ook mijn vreugde? Mijn blijheid!
    Het bewust zijn dat Hij er ook is helpt mij om moeilijke momenten door te staan.
    Mij telkens door Hem gesterkt en gesteund weten.
    Ook Hij heeft voor mij geleden en wonden gedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dt wij zo ook elkaar mogen sterken en steunen in Christus' naam

      Verwijderen
  2. Amper kan ik een link ontdekken tussen
    de vrede die Jezus wenst
    en
    het tonen van zijn handen en zijde

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien is de link---Jezus die Zijn wonden toont aan mensen die Hem gekwetst hebben,die ook vol wonden zijn,Petrus heeft Hem verraden,de leerlingen waren gevlucht,twijfelden---Jezus maakt hen geen verwijten maar wenst hen de vrede.
    De wonden van God tegenover de wonden van de mensheid---en Jezus wenst hen en ook ons 'de vrede'.

    Ik wens jullie vrede.
    God wil ons de vrede wensen Hij vindt ons de moeite waard , ondanks onze zondigheid onze zwakheid---elke mens is voor Hem de moeite waard!!!Elke mens wil Hij de vrede schenken---ook als we Hem in de steek laten en ontrouw zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. “Jezus kwam en toonde hun zijn handen en zijn zijde” Uit het feit dat Hij door gesloten deuren kwam en door zijn leerlingen beschouwd werd als een geest, kon Hij slechts bewijzen aan hen die twijfelden dat Hij het zelf was door de tekenen van lijden op zijn lichaam, de tekenen van zijn wonden. Hij kwam en Hij zei tegen Thomas: “Kom maar met je vinger en zie mijn handen. En kom met je hand om de opening in mijn zijde te voelen. Opdat deze wonden zich opnieuw voor jou openen om het geloof over de hele aarde te verspreiden, zoals ze reeds water vergoten hebben voorde reiniging en bloed voor de losprijs van de mensen” . Hierop zei Thomas: “Mijn Heer! Mijn God!” Dat de ketters komen en luisteren en zoals de Heer tegen jou zei, dat ze niet langer ongelovig maar gelovig zijn. Want Thomas verkondigt het, dit is niet alleen het lichaam van een mens, maar het lijden dat dit lichaam ondergaan heeft, toont dat Christus God en Heer is. Hij is werkelijk God, Hij leeft na de dood, verrijst uit zijn verwondingen en na dergelijke kwellingen ondergaan te hebben, zit en heerst Hij, God door de eeuwen der eeuwen. Amen.

    BeantwoordenVerwijderen